ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
Φωτογραφία Shutterstock

Κατάρ: Κίνδυνος κρίσης αν αυξηθεί η ένταση στα Στενά του Ορμούζ

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ προειδοποίησε τον Ιρανό ΥΠΕΞ ότι η χρήση των Στενών του Ορμούζ ως μέσο πίεσης μπορεί να επιδεινώσει την κρίση στον Κόλπο.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ προειδοποίησε τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν ότι η χρήση των Στενών του Ορμούζ ως «εργαλείου πίεσης» ενδέχεται να οξύνει περαιτέρω την κρίση στον Κόλπο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραμάν αλ-Θάνι τόνισε στον Αμπάς Αραγτσί πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στη διαμάχη πρέπει να ανταποκριθούν στις προσπάθειες διαμεσολάβησης για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Αλ-Θάνι, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, δεν αποκάλυψε τον χρόνο διεξαγωγής της συνομιλίας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα και Αλβανία σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Αλβανία: Οι σοσιαλιστές Ράμα ζητούν αποβολή 20 βουλευτών της αντιπολίτευσης

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας, μετά τα επεισόδια στο κοινοβούλιο, ζητεί τον αποκλεισμό 20 βουλευτών της αντιπολίτευσης από τις συνεδριάσεις, με ποινές 10-60 ημερών. Η απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο από τη Γραμματεία.
Χρήματα και χειροπέδες
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Σύλληψη Γερμανού για φερόμενη μισθοφορική δράση υπέρ Ουκρανίας

Η FSB συνέλαβε στη Ρωσία έναν Γερμανό κατηγορούμενο ως "μισθοφόρο" υπέρ της Ουκρανίας. Ο άνδρας είχε συμβόλαιο με τις ουκρανικές δυνάμεις και λιποτάκτησε λόγω απλήρωτων μισθών. Δεν διευκρινίστηκαν λόγοι και συνθήκες σύλληψης.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Υβριδικός πόλεμος πίσω από τη βία, λέει ο υπουργός Άμυνας

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Κροζέτο συνδέει τα πρόσφατα επεισόδια σε Μιλάνο, Τορίνο και Μπολόνια με τον «υβριδικό πόλεμο» μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που όπως λέει επηρεάζει τις αξίες και τη συμπεριφορά των νέων σε αντίθεση με τη δημοκρατία.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Πάνω από 250.000 εκτοπισμένοι μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων

Πάνω από 250.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν εσωτερικά στην Υεμένη από τον Αύγουστο λόγω της αναζωπύρωσης των συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και Χούθι, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Φλόγες σε δρόμο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις αστυνομίας με διαδηλωτές τη νύχτα στα Τίρανα

Ένταση επικράτησε έξω από τον Καθεδρικό Ναό στα Τίρανα, με αστυνομικούς να συγκρούονται με διαδηλωτές που εισέβαλαν για να αποφύγουν συλλήψεις. Η Ορθόδοξη Εκκλησία αντέδρασε, ζητώντας σεβασμό στους ιερούς χώρους.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση σκοτώνει βρέφος και δύο γυναίκες στο Χάρκιβ

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και ένα βρέφος, έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ρωσικού drone σε χωριό του Χάρκιβ, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Telegram.