ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία

Τουλάχιστον 22 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις σε Ουκρανικές πόλεις

Τουλάχιστον 12 νεκροί και 16 τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικής αεροπορικής επίθεσης με κατευθυνόμενες βόμβες στη Ζαπορίζια, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης Ιβάν Φιόντοροφ. Ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια, συνεργείο και πλυντήριο αυτοκινήτων.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική αεροπορική επιδρομή στη Ζαπορίζια, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής στη νότια Ουκρανία.

«Οι Ρώσοι αφαίρεσαν τη ζωή 12 ανθρώπων», ανέφερε ο Ιβάν Φιόντοροφ σε ανάρτησή του στο Telegram. Οι υπηρεσίες διάσωσης είχαν προηγουμένως αναφέρει εννέα νεκρούς, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον 16 άτομα τραυματίστηκαν.

Ο κυβερνήτης δήλωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τηλεκατευθυνόμενες βόμβες, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες, ένα συνεργείο και ένα πλυντήριο αυτοκινήτων.

Η επίθεση, όπως πρόσθεσε ο Φιόντοροφ, προκάλεσε πυρκαγιά σε κατάστημα και σε επιχείρηση. Εικόνες που δημοσίευσε ο ίδιος δείχνουν κτίριο να φλέγεται, με καπνούς να αναδύονται και αυτοκίνητα να καίγονται, ενώ πολίτες προσπαθούν να βοηθήσουν τραυματίες.

Πλήγμα και στο Κραματόρσκ με πέντε νεκρούς

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε άλλη ρωσική αεροπορική επίθεση στο κέντρο του Κραματόρσκ, την τελευταία μεγάλη πόλη υπό τον έλεγχο του Κιέβου στην περιοχή Ντόνετσκ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κραματόρσκ, στην περιοχή Ντόνετσκ, στο σημείο μιας ρωσικής αεροπορικής επιδρομής. Η επίθεση έλαβε χώρα στο κέντρο της πόλης, με στόχο αμάχους», δήλωσε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

«Σε αυτό το στάδιο, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και πέντε έχουν σκοτωθεί», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος. Νωρίτερα, ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαντίμ Φιλάσκιν είχε κάνει λόγο για τρεις νεκρούς, επισημαίνοντας ότι «γύρω στις 5:00 μ.μ., οι Ρώσοι έριξαν τρεις βόμβες στο κέντρο του Κραματόρσκ».

Το Κραματόρσκ, προπύργιο του ουκρανικού στρατού, βρίσκεται στο στόχαστρο ολοένα και πιο έντονων ρωσικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες. Η Ρωσία, που ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία πριν από τέσσερα χρόνια, διεκδικεί την προσάρτηση της περιοχής Ντόνετσκ, αντιμετωπίζοντας όμως ισχυρή αντίσταση από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Επίθεση και στην Πολτάβα

Παράλληλα, ρωσική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας στις εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου στην περιοχή της Πολτάβα προκάλεσε τον θάνατο πέντε ατόμων, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένη γέφυρα Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Οκτώ νεκροί και 60 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Ρωσικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας χθες προκάλεσαν τουλάχιστον 8 νεκρούς και 60 τραυματίες, ενώ πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω πληγμάτων στο ενεργειακό δίκτυο.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί στο Χάρκοβο από ρωσικό drone, δύο στο Λουχάνσκ από ουκρανικές επιθέσεις

Τρεις νεκροί και τουλάχιστον πέντε τραυματίες μετά από ρωσική επίθεση με drone στο Χάρκοβο, ενώ δύο άμαχοι σκοτώθηκαν σε ουκρανική επίθεση στην περιοχή Λουχάνσκ σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Οι πληροφορίες δεν έχουν διασταυρωθεί.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από επίθεση drone στην Ουκρανία, πυρκαγιά σε ρωσικό διυλιστήριο

Η περιφέρεια Κιρόβοχραντ στην κεντρική Ουκρανία υπέστη τη σφοδρότερη ρωσική επίθεση του πολέμου, με τρεις νεκρούς και έξι τραυματίες από 360 drones που χτύπησαν 26 σημεία, στοχεύοντας κρίσιμες υποδομές και κατοικίες.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θα συνεχιστούν οι επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε στους Financial Times ότι ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει τις επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια, ενώ ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία προκάλεσαν δύο θανάτους και ζημιές σε λιμάνι και πλοία.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 7 νεκροί από ρωσικά χτυπήματα, «περιφρόνηση» Πούτιν σε Τραμπ

Ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία σκότωσαν τουλάχιστον 7 ανθρώπους και άφησαν 600.000 χωρίς ρεύμα. Περιορισμοί στην υπηρεσία Starlink προκάλεσαν προβλήματα σε αποστολές, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί στην Ουκρανία από ρωσικά πλήγματα σε δίκτυα ενέργειας

Τουλάχιστον έξι νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις τη νύχτα στην Ουκρανία. Θύματα εντοπίστηκαν σε Κίεβο, Ντνιπροπετρόφσκ και Ζαπορίζια, ενώ συνεχίστηκαν οι πύραυλοι και το πρωί, με διακοπές ρεύματος σε περιοχές της πρωτεύουσας.