ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ

Ο δράστης της επίθεσης κατά του Τραμπ δεν συνεργάζεται με τις αρχές

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τοντ Μπλανς, δήλωσε πως ο συλληφθείς για το περιστατικό στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου είχε στόχο κυβερνητικά στελέχη και πιθανόν τον πρόεδρο Τραμπ. Ο ύποπτος θα κατηγορηθεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τοντ Μπλανς δήλωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη για το περιστατικό στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου φαίνεται να είχε ως στόχο αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ.

«Φαίνεται ότι πραγματικά είχε βάλει στόχο πρόσωπα που δουλεύουν στην κυβέρνηση, πιθανόν και τον πρόεδρο», ανέφερε ο Μπλανς στην εκπομπή Meet the Press του NBC News. Όπως σημείωσε, ο ύποπτος ταξίδεψε με τρένο από το Λος Άντζελες στο Σικάγο και στη συνέχεια στην Ουάσινγκτον.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι ομοσπονδιακό δικαστήριο αναμένεται να ασκήσει κατηγορίες εναντίον του υπόπτου για επίθεση κατά ομοσπονδιακού πράκτορα και χρήση πυροβόλου όπλου με σκοπό τη δολοφονία ομοσπονδιακού πράκτορα.

Σύμφωνα με τον Μπλανς, ο ύποπτος δεν συνεργάζεται με τις αρχές που διεξάγουν την έρευνα, γεγονός που δυσχεραίνει την πλήρη κατανόηση των κινήτρων του.

Παράλληλα, ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα είναι ασφαλής κατά την επικείμενη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία ξεκινά αύριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές σε αμερικανικά αεροσκάφη από ιρανικούς βομβαρδισμούς στην Ιορδανία

Ιρανικά χτυπήματα προκάλεσαν ζημιές σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη στη βάση Μουαφάκ Σάλτι, Ιορδανία. Συνολικά, 42 αεροσκάφη έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές, 18 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και 800 τραυματίστηκαν.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπόσχεση για 5.000 δολάρια σε κάθε Αμερικανό αν νικήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι

Ο Τραμπ δεσμεύτηκε να δώσει 5.000 δολάρια σε κάθε ενήλικο Αμερικανό, εάν οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρήσουν τον έλεγχο και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου, με τη δέσμευση τα χρήματα να δαπανηθούν στις ΗΠΑ.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο κατηγορεί το Μεξικό για αδυναμία κατά των καρτέλ

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε πως το Μεξικό δεν κάνει αρκετά για τα καρτέλ ναρκωτικών και ότι σημαντικές περιοχές ελέγχονται από ναρκο-οργανώσεις. Παραδέχτηκε πάντως πως έχουν γίνει βήματα προόδου επί προεδρίας Σέινμπαουμ.
Αμερικανικό περιπολικό όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τρομοκρατική οργάνωση η συμμορία Los Tiguerones στον Ισημερινό

Οι ΗΠΑ ανακήρυξαν τη συμμορία Los Tiguerones του Ισημερινού ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση, στοχεύοντας στη μάχη κατά της διακίνησης ναρκωτικών στη Λατινική Αμερική, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών κατά την επίσκεψή του στον Ισημερινό.
Γκίλφοϊλ- Γιαναί
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

«Μυρίζει καινούργιο» στην Alpha Bank, Γκιλφόιλ είδε Γιανάι και τα 12 μίλια

Το νέο κτίριο διοίκησης της Alpha Bank και η Στοά Αρσακείου ομορφαίνουν τη Σταδίου, η συνάντηση Γκιλφόιλ με Γιανάι, το χαρτί των 12 μιλίων, τα μέτρα-ασπιρίνη για την ενεργοβόρο βιομηχανία και το παραλήρημα Φλωρίδη.