ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία της Λιβύης

Λιβύη: Προς έγκριση ο πρώτος κοινός προϋπολογισμός μετά από 10 χρόνια

Η Λιβύη ενέκρινε τον πρώτο ενιαίο προϋπολογισμό μετά από 13 χρόνια, σε μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την οικονομική σταθερότητα και θα βοηθήσει στον τερματισμό της μακροχρόνιας οικονομικής διαίρεσης της χώρας.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης και το Ανώτατο Κρατικό Συμβούλιο ενέκριναν τον πρώτο ενοποιημένο προϋπολογισμό της χώρας έπειτα από 13 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κρατικής Τράπεζας της Λιβύης.

Η τράπεζα επισημαίνει ότι η κοινή έγκριση του προϋπολογισμού από τα δύο αντίπαλα νομοθετικά σώματα αναμένεται να ενισχύσει την οικονομική σταθερότητα και να αποτελέσει σημαντικό βήμα προς τον τερματισμό της πολυετούς οικονομικής διαίρεσης.

Η 

, μία από τις σημαντικότερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες της Βόρειας Αφρικής, παραμένει διαιρεμένη με διοικήσεις στα δυτικά και τα ανατολικά, χωρίς ενοποιημένο προϋπολογισμό για περισσότερο από μία δεκαετία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Χρηματοδοτικό κενό 4,7 δισ. στην άμυνα από την κυβέρνηση Στάρμερ

Το νέο αμυντικό πρόγραμμα της Βρετανίας αφήνει κενό 4,7 δισ. λιρών, που πρέπει να καλυφθεί από τον επόμενο προϋπολογισμό. Ο διάδοχος του Στάρμερ, Άντι Μπέρναμ, θα κληθεί να επιλύσει το δημοσιονομικό αυτό δίλημμα.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Σοβαρότητα στην κρίση, στήριξη αν χρειαστεί

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κ. Χατζηδάκης, τονίζει πως η κρίση στον Κόλπο προκαλεί ανησυχία αλλά όχι πανικό. Η κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί προληπτικά, ελέγχοντας αποθέματα και τιμές, διαβεβαιώνοντας για επάρκεια και αυστηρούς ελέγχους.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Καταρρέει ο χάρτινος πύργος του προϋπολογισμού του 2026

Το ΠΑΣΟΚ ασκεί σφοδρή κριτική στον προϋπολογισμό του 2026, κάνοντας λόγο για «χάρτινο πύργο» που καταρρέει, με ακρίβεια, φορολογική πίεση και έλλειψη ουσιαστικής στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για την πρόσκληση του πρωθυπουργού στους αγρότες

Η αντιπολίτευση χαρακτήρισε προσχηματικό τον διάλογο που πρότεινε ο πρωθυπουργός στους αγρότες. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αδιαφορία και υποκρισία, ζητώντας ουσιαστικές λύσεις στα