ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ρουκέτα σε εκτόξευση
Φώτο: Shutterstock

Ιρανικές επιθέσεις στη Ντιμόνα: «Καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής»

Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους κατά της περιοχής της Ντιμόνα, όπου βρίσκεται το Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας της Νεγκέβ, σε απάντηση επιθέσεων κατά ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων. Κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές, σύμφωνα με το Tasnim.

Το Ιράν εκτόξευσε σήμερα πυραύλους προς την περιοχή πέριξ της Ντιμόνα, όπου βρίσκεται το Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας της Νεγκέβ Σιμόν Πέρες. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το κέντρο αυτό φέρεται να έχει εμπλακεί στην παραγωγή πυρηνικών όπλων για αρκετές δεκαετίες.

Η ιρανική ενέργεια ήρθε ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Μπουσέρ και στη Νατάνζ, γεγονός που κλιμακώνει περαιτέρω την ένταση στην περιοχή.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε: «Ο εχθρός πήρε για μία ακόμη φορά ένα αλησμόνητο μάθημα. Η πυραυλική επίθεση στην περιοχή της Ντιμόνα έστειλε και πάλι ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής από τους ιρανικούς πυραύλους. Ο εχθρός πρέπει να παραδοθεί πριν να είναι πολύ αργά».

Πηγή: The Guardian

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ο Νετανιάχου έπεισε τις ΗΠΑ να μας κηρύξουν πόλεμο

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι χειραγώγησε τις ΗΠΑ για να τις οδηγήσει σε πόλεμο κατά του Ιράν, επισημαίνοντας πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός το παραδέχεται ανοιχτά σε εβραϊκά μέσα.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι μήνες σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή: 20 νεκροί, 68 συμβάντα στο Ορμούζ

Το στενό του Ορμούζ παραμένει εστία έντασης στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν, με 68 ναυτικά περιστατικά σε έξι μήνες σύμφωνα με τον ΔΝΟ. Τουλάχιστον 20 νεκροί, 35 τραυματίες και ένας αγνοούμενος καταγράφονται στην περιοχή.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ακυρώνει προγραμματισμένους βομβαρδισμούς στο Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Ισραήλ ανέστειλαν νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, μετά από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και γειτονικών χωρών, με όρο ταχεία συμφωνία. Προειδοποίησε για χτύπημα άνευ προηγουμένου αν χρειαστεί.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ισραήλ ακύρωσαν επίθεση μετά από αίτημα του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ισραήλ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, ύστερα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και άλλων χωρών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογα με τις εξελίξεις.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ εξετάζουν πλήγματα σε ενεργειακές δομές του Ιράν

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ σχεδιάζουν βομβαρδισμούς σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν, πιθανώς το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πηγές του CBS News. Ο Τραμπ δεν έχει εγκρίνει ακόμη την επιχείρηση, με στόχο πιθανή διακοπή ρεύματος στην Τεχεράνη.