ΓΔ: 2451.62 -0.78% Τζίρος: 278.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαία IAEA

Ο ΔΟΑΕ ζητά αυτοσυγκράτηση μετά την επίθεση στη Νατάνζ του Ιράν

Ο διευθυντής της ΔΟΑΕ, Ραφαέλ Γκρόσι, ζήτησε εκ νέου αυτοσυγκράτηση για αποφυγή πυρηνικού ατυχήματος, μετά από επίθεση στη Νατάνζ του Ιράν.

Ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ/IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι επανέλαβε «την έκκλησή του για στρατιωτική αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος πυρηνικού δυστυχήματος», σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας του ΟΗΕ στην πλατφόρμα X, έπειτα από πλήγμα στο Ιράν.

Η ίδια ανακοίνωση ανέφερε ότι ο ΔΟΑΕ ενημερώθηκε από το Ιράν πως η πυρηνική εγκατάσταση στη Νατάνζ υπέστη επίθεση. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, δεν έχει αναφερθεί καμία αύξηση των επιπέδων

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν συμφωνία με το Ιράν πάση θυσία

Η Ουάσιγκτον τόνισε πως συμφωνία με το Ιράν για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν μπορεί να επιτευχθεί με κάθε κόστος, εκφράζοντας ανησυχία για το χάος αν η Τεχεράνη επιβάλει τέλη στο Στενό του Ορμούζ, όπου φορτηγό δέχθηκε επίθεση.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Τρεις νεκροί από ισραηλινό πλήγμα κατά μελών της Χεζμπολά

Ισραηλινό drone έπληξε στόχο στον νότιο Λίβανο, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρία άτομα και τραυματίζοντας άλλο ένα, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, παρά την κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολά, η οποία κατήγγειλε παραβίαση.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Ενέργεια και πρώτες ύλες πέφτουν στις ΗΠΑ, αργεί η ομαλοποίηση

Το ΔΝΤ παρατηρεί πτώση στις τιμές ενέργειας και πρώτων υλών μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για το Στενό του Ορμούζ, αλλά εκτιμά πως θα χρειαστεί χρόνος για ομαλοποίηση. Νεότερη έκθεση World Economic Outlook έρχεται στις 8 Ιουλίου.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ομάν: Χωρίς τέλη διέλευσης οι μελλοντικές ρυθμίσεις στα Στενά του Ορμούζ

Το Ομάν δεν θα επιβάλει τέλη διέλευσης στα Στενά του Ορμούζ, ενώ συζητεί με το Ιράν πιθανές χρεώσεις για σχετικές υπηρεσίες. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι δεν προβλέπονται διόδια στο μέλλον, πριν σύνοδο χωρών του Κόλπου με τις ΗΠΑ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί ζητούν πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο

Ο διοικητής της Δύναμης Κουντς κάλεσε το Ισραήλ να αποσυρθεί άμεσα από τον Λίβανο, δηλώνοντας πως διαφορετικά θα υποχωρήσει ηττημένο. Η Τεχεράνη ζητά αποχώρηση Ισραηλινών δυνάμεων, ενώ το Ισραήλ τονίζει πως θα μείνει μέχρι να αφοπλιστεί η Χεζμπολάχ.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ομάν: Χωρίς τέλη διέλευσης οι νέες ρυθμίσεις στα Στενά του Ορμούζ

Το Ομάν ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιβληθούν τέλη διέλευσης στα Στενά του Ορμούζ, αλλά συζητά με το Ιράν πιθανές δαπάνες για σχετικές υπηρεσίες. Η απόφαση ανακοινώθηκε σε συνάντηση υπουργών Εξωτερικών του Κόλπου και των ΗΠΑ.