Ιερουσαλήμ σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη, λίγο μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι εντόπισε εκτόξευση νέας ομοβροντίας πυραύλων από το Ιράν.
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι άκουσαν εκρήξεις και είδαν δύο έντονες λάμψεις στον ουρανό, την ώρα που ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για την «αναχαίτιση της απειλής» των ιρανικών πυραύλων.
Συναγερμοί ήχησαν σε πολλές συνοικίες της πόλης, ενώ ο στρατός κάλεσε τους πολίτες να καταφύγουν σε ασφαλείς χώρους και καταφύγια, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών.
Η ισραηλινή αστυνομία είχε αναφέρει προχθές Δευτέρα ότι θραύσματα πυραύλων του Ιράν, καθώς και πυραύλων από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, κατέπεσαν στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Τα θραύσματα εντοπίστηκαν κοντά στο ισλαμικό τέμενος αλ Ακσά και στη βασιλική του Ναού της Αναστάσεως.