ΓΔ: 2610.09 -0.75% Τζίρος: 97.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:19:35
Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
Ο Ισραέλ Κατζ κατά τη διάρκεια δημόσιας τοποθέτησης με μπλε φόντο.

Κατς: Το Ισραήλ σκότωσε Λαριτζανί και Σολεϊμάνι στην Τεχεράνη

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Ισραελ Κατς, ανακοίνωσε τη δολοφονία του Αλί Λαριτζανί, κορυφαίου αξιωματούχου ασφαλείας του Ιράν, και του στρατηγού Σολεϊμάνι της πολιτοφυλακής Μπασίτζ, σε επιθέσεις στην Τεχεράνη τη νύχτα.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραελ Κατς ανακοίνωσε την «εξόντωση» του Αλί Λαριτζανί, γραμματέα του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, καθώς και του στρατηγού Γολαμρεζά Σολεϊμάνι, διοικητή της πολιτοφυλακής Μπασίτζ, ύστερα από στοχευμένες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού τη νύχτα στην Τεχεράνη.

«Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου μόλις με πληροφόρησε ότι ο Λαριτζανί, γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, και ο Σολεϊμάνι, αρχηγός του Μπασίτζ, του κεντρικού κατασταλτικού μηχανισμού του Ιράν, εξοντώθηκαν χθες το βράδυ», δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο υπουργός Άμυνας.

Ο Κατς πρόσθεσε πως «πήγαν να συναντήσουν στα βάθη της κόλασης τον (Αλί) Χαμενεΐ», υπογραμμίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός και εγώ δώσαμε εντολή στον ισραηλινό στρατό να καταδιώξει ανελέητα τους ηγέτες του καθεστώτος του τρόμου και της καταστολής στο Ιράν».

Επιχειρήσεις με μεγάλη ένταση στο Ιράν

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ισραηλινός στρατός «συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στο Ιράν με μεγάλη ένταση, στοχεύοντας τους πόρους του καθεστώτος, εξουδετερώνοντας τις ικανότητες εκτόξευσης πυραύλων και καταστρέφοντας στρατηγικές υποδομές-κλειδιά». 

Όπως σημείωσε, «η Ισλαμική Επανάσταση διαλύεται και οι ηγέτες της καθώς και το δυναμικό της εξουδετερώνονται».

Ο Ισραελ Κατς συνεχάρη «τους πιλότους και τις ομάδες εδάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και όλα τα σώματα και το προσωπικό των υπηρεσιών Πληροφοριών για την επιχείρηση αυτή που θα μείνει στα χρονικά της πολεμικής ιστορίας και των σύγχρονων αεροπορικών εκστρατειών ως πρωτοφανές επίτευγμα». Κατέληξε λέγοντας: «Συγχαρητήρια στον ισραηλινό στρατό, συνεχίστε έτσι!».

Εντολή από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

Νωρίτερα, το πρωθυπουργικό γραφείο είχε ανακοινώσει ότι «ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε την εξόντωση υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ιρανικού καθεστώτος». 

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από φωτογραφία του Νετανιάχου, ο οποίος εμφανίζεται χαμογελαστός να μιλάει στο τηλέφωνο κάτω από τη σημαία με το άστρο του Δαυίδ, έχοντας στο πλευρό του έναν στρατηγό και έναν συνεργάτη με σημειωματάριο.

Λίγο πριν τις εξελίξεις, ο Αλί Λαριτζανί είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χειρόγραφο σημείωμα, αποτίοντας φόρο τιμής στους ιρανούς ναύτες που σκοτώθηκαν στην αμερικανική επίθεση, εν όψει της κηδείας τους που είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Έντεκα νεκροί, μεταξύ τους παιδιά, από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο

Δεκαένα νεκροί, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, είναι ο απολογισμός ισραηλινών βομβαρδισμών σε δύο χωριά στον νότιο Λίβανο, στη βαρύτερη επίθεση μετά τον Ιούνιο. Τα πλήγματα έγιναν ως αντίποινα κατά της Χεζμπολά.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Δύο εκτελέσεις για φερόμενη κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Δύο Ιρανοί υπήκοοι εκτελέστηκαν σήμερα στο Ιράν, καθώς κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ και μεταφορά συντεταγμένων ευαίσθητων στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε πράκτορες της Μοσάντ.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ξεκινούν νέες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν από σήμερα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ξεκινούν νέες διαπραγματεύσεις με το Ιράν σήμερα Δευτέρα, μετά την αναβολή κοινής επίθεσης ΗΠΑ-Ισραήλ, με την προϋπόθεση ταχείας συμφωνίας. Δεν διευκρίνισε πού και ποιοι θα συμμετάσχουν.