ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τζέι Ντι Βανς ομιλία
Ο Τζέι Ντι Βανς δίνει συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο.

Βανς: Έχω εμπιστοσύνη στον Τραμπ για τον πόλεμο στο Ιράν

Ο Τζέι Ντι Βανς εξέφρασε εμπιστοσύνη στον Τραμπ για τον πόλεμο στο Ιράν, απάντησε σε ερώτηση για παλιές του επικρίσεις στις αμερικανικές παρεμβάσεις, κατηγορώντας τον δημοσιογράφο ότι προσπαθεί να τον βάλει απέναντι στον Τραμπ.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαχειρίζεται τον πόλεμο στο Ιράν, δηλώνοντας ότι πιστεύει στην ικανότητά του να προστατεύσει τα αμερικανικά συμφέροντα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με πιθανές επιφυλάξεις του για την εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση, ο Βανς απάντησε πως οι επικρίσεις του παρελθόντος αφορούσαν άλλες κυβερνήσεις και διαφορετικές συνθήκες.

Αρχικά κατηγόρησε τον δημοσιογράφο ότι επιχείρησε να προκαλέσει «ρήγμα» μεταξύ του ίδιου και του προέδρου Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή ηγεσία διαφέρει, καθώς «έχουμε έναν έξυπνο πρόεδρο, ενώ στο παρελθόν είχαμε ανόητους προέδρους».

Ο Βανς κατέληξε λέγοντας ότι «εμπιστεύεται τον πρόεδρο Τραμπ ότι θα κάνει τη δουλειά, θα κάνει καλή δουλειά για τον αμερικανικό λαό και θα διασφαλίσει πως τα λάθη του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: «Γελοίες» οι αμερικανικές απειλές για αποκλεισμό των στενών Ορμούζ

Ο αρχηγός του ιρανικού ναυτικού χαρακτήρισε «γελοίες» τις απειλές του Τραμπ για ναυτικό αποκλεισμό των στενών του Ορμούζ, ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης τόνισαν πως θα απαντήσουν σκληρά σε κάθε παραβίαση στην περιοχή.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Έτοιμος να πλήξει το Ιράν αν δεν υπάρξει συμφωνία για τα Στενά

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι η εφαρμογή του αποκλεισμού των Στενών του Ορμούζ από τις ΗΠΑ θα πάρει χρόνο και επανέλαβε την απειλή καταστροφής ιρανικών εγκαταστάσεων αν δεν υπάρξει συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου.
Αεροπλανοφόρο Nimitz θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η αποναρκοθέτηση των Στενών του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ ξεκίνησαν εκκαθάριση στα Στενά του Ορμούζ και ότι έχουν βυθιστεί όλα τα ιρανικά πλοία ναρκοθέτησης, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν έχει μόνο τον έλεγχο των Στενών Ορμούζ για διαπραγματεύσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το μοναδικό διαπραγματευτικό χαρτί του Ιράν είναι ο έλεγχος των Στενών του Ορμούζ και ότι ο βραχυπρόθεσμος εκβιασμός στις θαλάσσιες οδούς είναι ο μόνος λόγος που το καθεστώς παραμένει ενεργό.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ και Τραμπ μίλησαν για ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ

Ο Κιρ Στάρμερ και ο Ντόναλντ Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, έπειτα από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λονδίνου.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ αισιόδοξος για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο Πακιστάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος για ειρηνευτική συμφωνία με το Ιράν ενόψει διαπραγματεύσεων στο Πακιστάν, σημειώνοντας πως οι Ιρανοί αξιωματούχοι εμφανίζονται πιο λογικοί στις συναντήσεις από ό,τι δηλώνουν δημόσια.