ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Ιταλία: Διπλωματία η λύση για την κρίση στο Χορμούζ, λέει ο Ταγιάνι

Ο Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι η διπλωματία είναι η σωστή λύση για την κρίση στο Χορμούζ και πως η Ιταλία δεν σχεδιάζει να επεκτείνει τις ναυτικές της αποστολές στην περιοχή, συμμετέχοντας μόνο σε επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι τόνισε ότι η διπλωματία αποτελεί τον ενδεδειγμένο δρόμο για την επίλυση της κρίσης στο στενό του Χορμούζ, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ιταλίας σε ναυτικές αποστολές που θα μπορούσαν να επεκταθούν στην περιοχή.

«Σε ό,τι αφορά το Χορμούζ, πιστεύω πως χρειάζεται να επικρατήσει η διπλωματία», δήλωσε ο Ταγιάνι σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Ιταλός υπουργός σημείωσε ότι η χώρα του συμμετέχει ήδη σε αμυντικές ναυτικές αποστολές στην Ερυθρά Θάλασσα, «όμως δεν βλέπω οποιεσδήποτε αποστολές που να μπορούν να επεκταθούν στο Χορμούζ».

Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει καλέσει τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών να συνδράμουν σε αποστολή για την προστασία της ναυσιπλοΐας στο στρατηγικής σημασίας στενό του Χορμούζ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζόρτζια Μελόνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δήλωση ηγετών Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας για τη μετανάστευση

Στο Europe Gulf Forum, οι ηγέτες Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας τόνισαν την ανάγκη αποφυγής μεταναστευτικής κρίσης όπως το 2015, συμφωνώντας στη συνέχιση συζητήσεων σε τέσσερις βασικούς άξονες εργασίας.
Φλεγόμενα φορτηγά Μέση Ανατολή
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις τραυματίες από επίθεση σε πετρελαϊκή μονάδα στη Φουτζάιρα

Τρεις τραυματίες από επίθεση με drone ιρανικής προέλευσης σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Φουτζάιρα των ΗΑΕ. Οι τραυματίες νοσηλεύονται, ενώ αναχαιτίστηκαν επιτυχώς τρεις ιρανικοί πύραυλοι από τον στρατό των Εμιράτων.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος κύκλος έντασης στη Μέση Ανατολή: Βήματα μπρος-πίσω

Το Ιράν έκλεισε ξανά τα Στενά του Ορμούζ, μια μέρα αφού τα είχε ανοίξει, ως αντίποινα στον αμερικανικό αποκλεισμό λιμανιών. Η Τεχεράνη ανέφερε ότι οι δύο πλευρές απέχουν ακόμα από συμφωνία, ενώ η εκεχειρία λήγει σε τρεις μέρες.
Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν: Δεν επιδιώκουμε πόλεμο, αλλά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Μοτζταμπά Χαμενεΐ, δήλωσε πως το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο, αλλά θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, ζητώντας αποζημιώσεις και νέα τακτική στα Στενά του Ορμούζ.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή

Ο Θ. Κοντογεώργης τόνισε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αισιοδοξεί για διπλωματική λύση αλλά λαμβάνει μέτρα προετοιμασίας. Ήδη έχουν ληφθεί μέτρα στήριξης, με πιθανότητα παράτασης αν χρειαστεί.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση σε Τραμπ για ανάφλεξη από τον Ιρανό πρόεδρο της Βουλής

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ενέργειές του θα πυροδοτήσουν κρίση στην περιοχή, ενώ τον κατηγόρησε ότι ακολουθεί τις εντολές του Νετανιάχου, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.