ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου

Τραμπ: «Δεν έχουμε σχεδόν τίποτα να πλήξουμε στο Ιράν»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στο Ιράν θα λήξει σύντομα, υποστηρίζοντας πως «δεν έχει απομείνει τίποτα να πλήξουμε», ενώ χαρακτήρισε τον πόλεμο «μια εκδρομή σύντομης διάρκειας».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο Axios, δήλωσε πως «δεν έχει απομείνει πρακτικά τίποτα να πλήξουμε» στο Ιράν, αναφερόμενος στο επικείμενο τέλος των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της χώρας.

«Λίγο αυτό και εκείνο... Όποτε θα θελήσω αυτό να τελειώσει, θα τελειώσει», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, προβλέποντας ότι ο πόλεμος θα τερματιστεί «σύντομα». Η δήλωση αυτή ήρθε λίγο μετά τα λόγια του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς, ο οποίος ανέφερε πως η κοινή επιχείρηση Ισραήλ – ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, που ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου, θα συνεχιστεί «χωρίς χρονικό περιορισμό».

Η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου, που απειλεί την παγκόσμια οικονομία, καθώς και ο πολιτικός αντίκτυπος μιας παρατεταμένης σύρραξης στο εσωτερικό του κόμματός του, φαίνεται να ώθησαν τον Ντόναλντ Τραμπ να αλλάξει στάση. Τη Δευτέρα χαρακτήρισε τον πόλεμο «μια εκδρομή σύντομης διάρκειας», προσπαθώντας να καθησυχάσει τις αγορές και τους συμμάχους του.

Ο Ρεπουμπλικανός, ηλικίας 79 ετών, έχει επανειλημμένα δηλώσει πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις βρίσκονται μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα των τεσσάρων ή πέντε εβδομάδων που ο ίδιος είχε αναφέρει στην έναρξη του πολέμου, στις 28 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέφυγε να κάνει και δηλώσεις που αντιβαίνουν στην προοπτική ενός άμεσου τερματισμού. Τη Δευτέρα προειδοποίησε το Ιράν για «πολύ, πολύ σκληρά» πλήγματα, προσθέτοντας: «Έχουμε αφήσει στην άκρη τους σημαντικότερους στόχους στην περίπτωση που τους χρειαστούμε αργότερα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Νέες συνομιλίες με το Ιράν γίνονται, αλλά η εκεχειρία έληξε

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Ιράν συνεχίζουν συνομιλίες, παρά την κλιμάκωση συγκρούσεων και τη λήξη της εκεχειρίας. Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις σε πλοία, με τις εντάσεις να ανεβάζουν τις τιμές του πετρελαίου.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση ΗΠΑ-Ιράν: Νεκροί Ιρανοί στρατιώτες, απειλές Τραμπ, άνοδος πετρελαίου

Ο Τραμπ ανακοίνωσε το τέλος του συμφώνου ειρήνης με το Ιράν και προειδοποίησε για νέα αμερικανικά πλήγματα μετά τις ιρανικές επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο, ενώ αυξάνονται οι εντάσεις και η τιμή του πετρελαίου.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν παραβίασε την κατάπαυση πυρός με «ανόητη ενέργεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν για «ανόητη παραβίαση» της κατάπαυσης πυρός στα Στενά του Ορμούζ, μετά από επίθεση σε πλοίο με ιρανικούς δρόνους. Ο ίδιος δήλωσε ότι καταρρίφθηκαν τρία ακόμα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπογράφηκε η νέα συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με το Ιράν, διαβεβαιώνοντας πως η Τεχεράνη δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα και τα Στενά του Ορμούζ θα ανοίξουν. Η υπογραφή θα ολοκληρωθεί δια ζώσης την Παρασκευή στη Γενεύη.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπογραφή συμφωνίας με το Ιράν σήμερα - Δεν επιβεβαιώνει η Τεχεράνη

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ υπογράφουν συμφωνία με το Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ, χωρίς όμως επιβεβαίωση ή σαφές χρονοδιάγραμμα από την Τεχεράνη.