ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λευκός Οίκος Ουάσινγκτον

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει κάθε αξιόπιστη λύση για τις τιμές πετρελαίου

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει όλες τις αξιόπιστες επιλογές για την αντιμετώπιση της ανόδου στις τιμές του πετρελαίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο. Διαβεβαίωσε πως υπάρχει στρατηγική και πως η αύξηση θεωρείται προσωρινή.

Ο Λευκός Οίκος «αξιολογεί όλες τις αξιόπιστες επιλογές» προκειμένου να αντιμετωπίσει την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, ένα ζήτημα που αποτελεί «πρωτεύον» θέμα για τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου.

Η κυβέρνηση «έχει μία στρατηγική από την αρχή» για τη διαχείριση του ζητήματος, διαβεβαίωσε η Τέιλορ Ρότζερς σε δήλωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Η ίδια επανέλαβε ότι η αύξηση των τιμών είναι ένα «βραχυπρόθεσμο» φαινόμενο, υπογραμμίζοντας τη συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων από τον Λευκό Οίκο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό τάνκερ με ντίζελ πλέει προς Νέα Υόρκη μετά τη συμφωνία Πούτιν-Τραμπ

Δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτας, μεταφέροντας 40.000 τόνους ρωσικού ντίζελ, κατευθύνεται προς Νέα Υόρκη μετά από συμφωνία με τον Τραμπ, που επιδιώκει μείωση τιμών πριν τις εκλογές, αναβάλλοντας νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο: Ασαφής ακόμη η έκταση της ενεργειακής εκεχειρίας με Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως οι όροι της ενεργειακής εκεχειρίας Ρωσίας-Ουκρανίας που πρότεινε ο Τραμπ δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί και οι σχετικές διαβουλεύσεις συνεχίζονται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

12 γερουσιαστές ΗΠΑ: Προδοσία η αγορά ρωσικού ντίζελ από συμμάχους

Δώδεκα Αμερικανοί γερουσιαστές, ανάμεσά τους και Ρεπουμπλικάνοι, καταγγέλλουν συμφωνία Τραμπ για αγορά ρωσικού ντίζελ, μιλώντας για «προδοσία Ουκρανών» και ζητούν την επαναφορά κυρώσεων κατά της Μόσχας.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Η ακρίβεια, ο Τραμπ και η μάχη στο Κογκρέσο

Η ακρίβεια, ο πόλεμος στο Ιράν και η προμήθεια ρωσικού ντίζελ δοκιμάζουν τον Τραμπ τρεις εβδομάδες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές, όπου οι Δημοκρατικοί διεκδικούν την πλειοψηφία στη Βουλή και διακυβεύεται ο έλεγχος του Κογκρέσου.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 3 εκατ. τόνοι ρωσικού ντίζελ θα κυκλοφορήσουν σύντομα στις αγορές

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν συμφωνήθηκε η Ρωσία να προμηθεύσει άμεσα τις αγορές με ρωσικό ντίζελ, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών εκδίδει προσωρινή άδεια εισαγωγής.