ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες ανά πάσα στιγμή

Η Ουκρανία δηλώνει έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες με ΗΠΑ, αλλά αυτές αναβάλλονται λόγω της έντασης στο Ιράν, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Ο ίδιος επισημαίνει πως η Μόσχα θέλει να εκμεταλλευτεί τη σύγκρουση προς όφελός της.

Η Ουκρανία δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε νέες ειρηνευτικές συνομιλίες με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών «ανά πάσα στιγμή», σύμφωνα με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι. Όπως ανέφερε, η προσοχή των διεθνών εταίρων επικεντρώνεται αυτή την περίοδο στη σύγκρουση στο Ιράν, γεγονός που οδήγησε τις ΗΠΑ να ζητήσουν την αναβολή μιας προγραμματισμένης συνάντησης.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Ζελέσνκι σημείωσε ότι η Μόσχα επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τη νέα ένταση προς όφελός της. Όπως υπογράμμισε, στόχος της Ρωσίας είναι να μετατρέψει τα πλήγματα του Ιράν στους γείτονές του και στις αμερικανικές βάσεις σε «δεύτερο μέτωπο του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο Μερτς είχε «καλή» τηλεφωνική συνομιλία με τον Τραμπ

Ο Φρίντριχ Μερτς ανακοίνωσε ότι είχε «καλή συνομιλία» με τον Ντόναλντ Τραμπ για το Ιράν και την Ουκρανία, τονίζοντας τη σημασία του διαλόγου, της ειρήνης και τη συνεργασία ΗΠΑ-Γερμανίας ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ρούμπιο-Λαβρόφ για διπλωματικά θέματα

Οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ρωσίας μίλησαν τηλεφωνικά για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, τους πολέμους στην Ουκρανία και στο Ιράν. Νέοι βομβαρδισμοί προκάλεσαν δεκάδες θύματα στην Ουκρανία και την Κριμαία, ενώ αναμένεται κατάπαυση πυρός λόγω επετείου.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ για Ιράν και Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ, Πούτιν και Τραμπ, συζητώντας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τους τρόπους επίλυσης, ενώ ο Πούτιν πρότεινε προσωρινή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για την επέτειο της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Κίεβο έτοιμο για εκεχειρία με Ρωσία, χαιρετίζει ΗΠΑ-Ιράν

Ο Ζελένσκι χαιρέτισε την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ-Ιράν, τονίζοντας ότι η Ουκρανία θα πράξει το ίδιο αν η Ρωσία σταματήσει τα πλήγματα. Υποστήριξε πως η εκεχειρία δίνει χώρο για διπλωματικές λύσεις και στη Μέση Ανατολή.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ και Πούτιν συζήτησαν τηλεφωνικά για Ιράν και Ουκρανία

Ο Πούτιν και ο Τραμπ συνομίλησαν τηλεφωνικά για μία ώρα, εστιάζοντας στους πολέμους σε Ιράν και Ουκρανία. Ο Πούτιν μετέφερε προτάσεις για άμεση επίλυση του ιρανικού πολέμου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.