ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Στρατιωτική στολή Ιράν
Φωτογραφία: Ιρανός στρατιωτικός. Credit: Shutterstock

Ιράν: Επιβεβαιώνει επίθεση σε πετρελαιοφόρο στον Περσικό Κόλπο

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε πετρελαιοφόρο στον Κόλπο με drone, καθώς το πλοίο αγνόησε τις προειδοποιήσεις για απαγόρευση ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση εναντίον πετρελαιοφόρου στον Κόλπο, κατά την όγδοη ημέρα του πολέμου με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Tasnim.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης, «σήμερα το πρωί, το πετρελαιοφόρο Prima επλήγη από drone που έφερε εκρηκτικά, αφότου αγνόησε τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις από τον στρατό των Φρουρών της Επανάστασης για την απαγόρευση της ναυσιπλοΐας και την έλλειψη ασφάλειας στο Στενό του Χορμούζ».

Η επίθεση, όπως μεταδίδεται, εντείνει την ένταση στην περιοχή του Περσικού Κόλπου και προκαλεί ανησυχία στις διεθνείς αγορές ενέργειας. Οι κινήσεις αυτές αναμένεται να επηρεάσουν τις τιμές του πετρελαίου, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για περαιτέρω αποσταθεροποίηση στη στρατηγική θαλάσσια οδό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση των Φρουρών σε βιομηχανίες με ΗΠΑ-Ισραήλ να εκκενώσουν

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κάλεσαν τις βιομηχανίες που συνδέονται με ΗΠΑ και Ισραήλ και βρίσκονται στην περιοχή να εκκενώσουν άμεσα τους χώρους τους, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους
ΔΙΕΘΝΗ

Βομβαρδίστηκε εργοστάσιο ουρανίου, λέει η ιρανική επιτροπή Ατομικής Ενέργειας

ΗΠΑ και Ισραήλ εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση σε εργοστάσιο επεξεργασίας ουρανίου στην Αρντακάν του κεντρικού Ιράν, σύμφωνα με τον ιρανικό Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, χωρίς ωστόσο να προκληθεί διαρροή ραδιενεργών υλικών.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινοί: Ο Τραμπ επιδιώκει συμφωνία με Ιράν, αλλά δύσκολη η επιτυχία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ επιδιώκει συμφωνία με το Ιράν για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, όμως Ισραηλινοί αξιωματούχοι θεωρούν απίθανη τη συναίνεση του Ιράν στις αμερικανικές απαιτήσεις για το πυρηνικό και πυραυλικό του πρόγραμμα.
Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Προειδοποίηση Κατς για σημαντική αύξηση των επιθέσεων κατά του Ιράν

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες Ισραήλ και ΗΠΑ θα εντείνουν σημαντικά τα πλήγματα κατά του Ιράν, τονίζοντας πως η εκστρατεία θα συνεχιστεί έως την επίτευξη των στόχων.
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα σε Νουρ και Κασπία – Καταστροφή 16 ιρανικών πλοίων

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε επιθέσεις κατά ιρανικών στόχων στην περιοχή Νουρ, κοντά στην Κασπία Θάλασσα, ενώ το ιρανικό πρακτορείο Tasnim ανέφερε πλήγματα σε 16 πλοία στον Κόλπο από ΗΠΑ και Ισραήλ.