ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
Φώτο: Shutterstock

Έκρηξη ακούστηκε στα ανατολικά προάστια του Ριάντ

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν ανατολικά του Ριάντ, με καπνό να καλύπτει τον ουρανό, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και δημοσιογράφων, εν μέσω ιρανικών πληγμάτων στον Κόλπο ως απάντηση στην επίθεση κατά του Ιράν.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα ανατολικά του Ριάντ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και κατοίκους της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας. Το περιστατικό σημειώθηκε τη δεύτερη ημέρα των ιρανικών πληγμάτων στον Κόλπο, τα οποία αποτελούν απάντηση στην επίθεση του Ισραήλ και των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι εκρήξεις ήταν πολλαπλές και ισχυρές, ενώ πυκνός καπνός υψώθηκε στον ουρανό της πόλης. Δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στην περιοχή επιβεβαίωσαν την ένταση των εκρήξεων, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν άμεσες πληροφορίες για την προέλευσή τους ή για τυχόν ζημιές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορίζοντας Τεχεράνης Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αξιόπιστες εγγυήσεις ασφαλείας κλειδί για τη σταθερότητα στον Κόλπο

Ο Ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ δήλωσε πως η ασφάλεια στον Κόλπο απαιτεί αξιόπιστες εγγυήσεις ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν θα επιτεθούν ξανά στη χώρα. Πολλές χώρες καταδίκασαν το Ιράν για τον έλεγχο στο στενό του Χορμούζ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Η αμερικανική πρεσβεία καλεί τους Αμερικανούς να αποχωρήσουν από τον Λίβανο

Η αμερικανική πρεσβεία στη Βηρυτό καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο λόγω αυξημένης αβεβαιότητας, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις Ισραήλ-Λιβάνου υπό το βάρος εύθραυστης κατάπαυσης πυρός.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές σε σιιτικό χώρο λατρείας στο Ιράν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα

Η ιρανική κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι πλήγματα ΗΠΑ και Ισραήλ προκάλεσαν ζημιές σε σιιτικό χώρο λατρείας στη Ζανζάν, με φθορές σε τρούλο και μιναρέδες του Μεγάλου Χοσεϊνίγε, κατά επίθεση το πρωί στην οδό Φερντόουζι.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί χτυπήματα σε αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μ. Ανατολή

Οι Φρουροί της Επανάστασης απείλησαν αντίποινα σε αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μέση Ανατολή, ζητώντας επίσημη καταδίκη των αεροπορικών πληγμάτων, ενώ κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ισραήλ: Επίθεση κοντά στο πυρηνικό Μπουσέρ σύμφωνα με Ιράν, έκκληση ΔΟΑΕ

Το Ιράν κατηγόρησε ΗΠΑ και Ισραήλ για επίθεση με βλήμα κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Μπουσέρ, χωρίς ζημιές ή τραυματισμούς, σύμφωνα με Ιρανικές πηγές και τον ΔΟΑΕ. Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στη λειτουργία του σταθμού.
Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Προειδοποίηση Κατς για σημαντική αύξηση των επιθέσεων κατά του Ιράν

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες Ισραήλ και ΗΠΑ θα εντείνουν σημαντικά τα πλήγματα κατά του Ιράν, τονίζοντας πως η εκστρατεία θα συνεχιστεί έως την επίτευξη των στόχων.