ΓΔ: 2200.69 -0.11% Τζίρος: 172.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Δολάριο και Wall Street
Οικονομικό γράφημα με φόντο το δολάριο ΗΠΑ και την αμερικανική σημαία.

ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Ανάπτυξη 3,5% για την αμερικανική οικονομία το 2026

Ο Υπ. Οικονομικών ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, δήλωσε πως η οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί τουλάχιστον 3,5% το 2026. Απέδωσε την χαμηλή αύξηση ΑΕΠ (1,4%) στο δημοσιονομικό shutdown και στις απομειώσεις αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε στην εκπομπή «The Will Cain Show» του Fox News ότι εκτιμά πως η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης τουλάχιστον 3,5% το 2026.

Ο Μπέσεντ απέδωσε την περιορισμένη αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% το τέταρτο τρίμηνο του έτους στη δημοσιονομική παράλυση (shutdown) και στις σημαντικές απομειώσεις που ανακοίνωσαν μεγάλες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Όπως σημείωσε, η ανάπτυξη θα μπορούσε να είναι υψηλότερη κατά 100 έως 200 μονάδες βάσης χωρίς αυτούς τους παράγοντες.

«Ήταν το μεγαλύτερο σε διάρκεια shutdown στην Ιστορία που προκάλεσε την κατάρρευση στο τέταρτο τρίμηνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ προς Νετανιάχου: Μόνο «χειρουργικά» πλήγματα στον Λίβανο

Ο Τραμπ δήλωσε στο Axios ότι συμβούλεψε τον Νετανιάχου να επιλέγει μόνο «χειρουργικά» πλήγματα κατά του Λιβάνου, αποφεύγοντας έναν πλήρη πόλεμο κατά της Χεζμπολά, για να προστατευτεί η εικόνα του Ισραήλ. Εξέφρασε επίσης τη συμπάθειά του για τον Λίβανο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ εξετάζουν τη μείωση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γερμανία, μετά από διαφωνίες με τον Φρίντριχ Μερτς αναφορικά με σχόλια του γερμανού καγκελάριου για τον πόλεμο κατά του Ιράν.
Μεξικανός αστυνομικός δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζητείται η έκδοση του κυβερνήτη Σιναλόα για σχέσεις με καρτέλ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες στον κυβερνήτη της Σιναλόα, Ρούμπεν Ρότσα, και άλλους αξιωματούχους για συνεργασία με το καρτέλ Σιναλόα, λαμβάνοντας δωροδοκίες για διευκόλυνση μεταφοράς ναρκωτικών στις ΗΠΑ.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Τζέιμς Κόμι για απειλές κατά Τραμπ

Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμι εμφανίστηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βιρτζίνια μετά τη δίωξη για ανάρτηση στο Instagram θεωρούμενη απειλητική για τον Τραμπ. Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους και η επόμενη ακρόαση θα γίνει στη Βόρεια Καρολίνα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι Αμερικανοί θα επιστρέψουν στη Σελήνη πριν λήξει η θητεία μου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει πως είναι εφικτό να επιστρέψουν άνθρωποι στη Σελήνη πριν λήξει η θητεία του το 2029, ενώ η NASA σχεδιάζει προσσελήνωση το 2028, αν και υπάρχουν ανησυχίες για καθυστερήσεις στην ανάπτυξη συστημάτων.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν προς Τραμπ: Προειδοποίηση για «δυσμενείς συνέπειες» αν δράσει κατά Ιράν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τον Τζο Μπάιντεν για τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει πιθανή στρατιωτική ενέργεια ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, επηρεάζοντας όχι μόνο την περιοχή αλλά και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.