ΓΔ: 2512.07 -0.05% Τζίρος: 208.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη

Τραμπ: «Ντροπιαστική» η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για δασμούς

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε "ντροπιαστική" την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τους δασμούς, σύμφωνα με πηγές που ανέφεραν ότι ενημερώθηκε στη διάρκεια συνάντησης με κυβερνήτες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τους δασμούς «ντροπή», σύμφωνα με πηγές που ήταν παρούσες στη συνάντηση με κυβερνήτες πολιτειών, όπου ενημερώθηκε για το θέμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δασμοί 100% σε όσους φορολογούν ψηφιακές εταιρείες των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με δασμούς 100% σε προϊόντα χωρών που φορολογούν τις ψηφιακές υπηρεσίες αμερικανικών εταιρειών, τονίζοντας πως αυτά τα μέτρα μπορεί να αντικαταστήσουν υπάρχουσες εμπορικές συμφωνίες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ υπαινίσσεται εύνοια σε εταιρείες που δεν απαιτούν δασμούς

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θα «θυμάται» τις εταιρείες που δεν ζήτησαν αποζημίωση για παράνομους δασμούς, υπονοώντας ότι θα ευνοηθούν μελλοντικά. Χαιρέτισε το ότι Apple και Amazon δεν υπέβαλαν σχετικά αιτήματα στην CBP.
Δασμοί ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Νέοι δασμοί 10% παγκοσμίως για 5 μήνες με επίκληση νόμου του 1974

Ο Τραμπ θα υπογράψει διάταγμα για επιβολή δασμών 10% σε όλες τις χώρες, βασιζόμενος στον Εμπορικό Νόμο του 1974. Οι δασμοί θα ισχύσουν για πέντε μήνες, ενώ προανήγγειλε και νέες έρευνες χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Εμανουέλ Μακρόν και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Απαράδεκτες οι απειλές Τραμπ για δασμούς στα γαλλικά κρασιά

Το περιβάλλον του Μακρόν χαρακτήρισε ως «απαράδεκτες» και «αναποτελεσματικές» τις απειλές του Τραμπ για δασμούς 200% στα γαλλικά κρασιά, μετά την άρνηση της Γαλλίας να συμμετάσχει στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Αμερικανού προέδρου.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστήριο στις ΗΠΑ ακυρώνει τον φορολογικό διακανονισμό Τραμπ με την IRS

Δικαστής ακύρωσε διακανονισμό μεταξύ Τραμπ και IRS που έδινε φοροαπαλλαγές στις εταιρείες του και δημιουργούσε ταμείο 1,8 δισ. δολαρίων. Έκρινε πως δεν υπήρχε πραγματική αντιδικία και παρέπεμψε τους εμπλεκόμενους σε δεοντολογικό έλεγχο.