ΓΔ: 2183.44 0.21% Τζίρος: 209.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
Η Τζόρτζια Μελόνι μιλάει σε δημοσιογράφους στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σύγκρουση Μελόνι-Μακρόν με φόντο τη δολοφονία του Ντεράνκ

Ένταση μεταξύ Μελόνι και Μακρόν μετά τη δολοφονία του ακροδεξιού Ντεράνκ, με την Ιταλίδα πρωθυπουργό να μιλά για ευρωπαϊκή πληγή και τον Γάλλο πρόεδρο να σχολιάζει την παρέμβαση εθνικιστών σε ξένα ζητήματα.

Νέα ένταση σημειώθηκε ανάμεσα στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με αφορμή τη δολοφονία του Γάλλου ακροδεξιού ακτιβιστή Κεντέν Ντεράνκ.

Η Μελόνι, σχολιάζοντας στο «Χ» τη δολοφονία του Ντεράνκ, ανέφερε ότι «ο θάνατος ενός νέου ηλικίας περίπου είκοσι ετών, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από ομάδες συνδεδεμένες με τον αριστερό εξτρεμισμό σε ένα κλίμα ιδεολογικού μίσους που έχει διαδοθεί σε σειρά χωρών, αποτελεί πληγή για όλη την Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο Μακρόν, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία, σχολίασε: «με εκπλήσσει πάντα το ότι οι εθνικιστές, οι οποίοι δεν θέλουν να ενοχλούνται στη χώρα τους, είναι οι πρώτοι οι οποίοι σχολιάζουν τα όσα συμβαίνουν αλλού».

Πηγές της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης απάντησαν ότι οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου «προκαλούν έκπληξη». Όπως τόνισαν, «η Ιταλίδα πρωθυπουργός εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά της και τη θλίψη της για τη δραματική δολοφονία του νεαρού Κεντέν Ντεράνκ και καταδίκασε -παράλληλα- ένα κλίμα ιδεολογικού μίσους το οποίο καταγράφεται σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών».

«Με τις δηλώσεις αυτές εκφράσθηκε εγγύτητα στον γαλλικό λαό, ο οποίος επλήγη από το τρομερό αυτό συμβάν, ενώ δεν υπήρξε καμία απολύτως ανάμειξη στα εσωτερικά θέματα της Γαλλίας», υπογράμμισαν πηγές της κυβέρνησης της Ρώμης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι-Μακρόν με θέμα και την Κύπρο

Η Μελόνι και ο Μακρόν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στο Ιράν, τη Μέση Ανατολή και την ελεύθερη ναυσιπλοΐα. Τόνισαν τη στήριξή τους σε χώρες του Κόλπου και την Κύπρο, ζητώντας αποτροπή κλιμάκωσης στον Λίβανο.
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δεν αίρονται οι κυρώσεις στη Ρωσία - Αντίκτυπος οι αποφάσεις, λέει ο Τραμπ

Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν δικαιολογεί την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Μακρόν. Η Γαλλία θα συμβάλει στα αποθέματα πετρελαίου και εξετάζει επιπλέον μέτρα στήριξης των καταναλωτών.