ΓΔ: 2129.67 -0.03% Τζίρος: 139.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:19:41
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
Φώτο: Shutterstok

Η Ιταλία σχεδιάζει τη δημιουργία εφεδρικής στρατιωτικής δύναμης

Ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Γκουίντο Κροζέτο ανακοίνωσε αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις, με έμφαση στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και στη δημιουργία εθελοντικής δύναμης εφέδρων, σύμφωνα με τα πρότυπα των συμμάχων.

Σε σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό των ιταλικών ενόπλων δυνάμεων προχωρά η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροζέτο.

Ο υπουργός επισήμανε πως, ακολουθώντας το παράδειγμα των συμμάχων, το υπουργείο Άμυνας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και του επαγγελματικού μοντέλου των ενόπλων δυνάμεων. Παράλληλα, εξετάζονται αλλαγές στην εθελοντική δύναμη εφέδρων, για την οποία ο Κροζέτο έχει αναφερθεί επανειλημμένα.

Όπως τόνισε, η νέα αυτή δύναμη θα αποτελείται από σύγχρονο και ευέλικτο ανθρώπινο δυναμικό. Πολίτες με εξειδικευμένες γνώσεις, όπως στην κυβερνοασφάλεια, τις ψηφιακές τεχνολογίες, το διάστημα και την τεχνητή νοημοσύνη, θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στις υπηρεσίες του κράτους.

Ο Κροζέτο διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν αποσκοπεί στην αντικατάσταση του επαγγελματικού στρατιωτικού προσωπικού, του οποίου η μείωση πρέπει να σταματήσει. Αντίθετα, πρόκειται για μια "γέφυρα" που θα συνδέσει τις ένοπλες δυνάμεις με την κοινωνία, ενισχύοντας τόσο την άμυνα όσο και την κουλτούρα της ασφάλειας, που θεωρείται ζωτικής σημασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού Τύπου, σε πρώτη φάση η δύναμη εφέδρων αναμένεται να απαρτίζεται από περίπου δέκα χιλιάδες άνδρες και γυναίκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Καθιστική διαμαρτυρία στον σταθμό Πίζας κατά μεταφοράς στρατιωτικού υλικού

Περίπου 100 διαδηλωτές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία χθες βράδυ στον σταθμό της Πίζας, επιδιώκοντας να εμποδίσουν τρένο με στρατιωτικό υλικό. Η κινητοποίηση προκάλεσε καθυστερήσεις στα δρομολόγια, χωρίς εντάσεις με την αστυνομία.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Κροζέτο: Η Ιταλία ζητά διπλωματία και ασφαλή διέλευση στο Χορμούζ

Ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας Κροζέτο, σε συνέντευξη, τόνισε πως το πολυμερές σύστημα καταρρέει και κυριαρχούν οι μεγάλες δυνάμεις, καλώντας σε επιστροφή στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ.
Έκθεση τέχνης διάδρομος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία επιστρέφει στη Biennale Βενετίας παρά τις αντιρρήσεις Ιταλίας

Η Biennale Τέχνης Βενετίας θα φιλοξενήσει φέτος και τη Ρωσία, με απόφαση του προέδρου της, τονίζοντας τη σημασία της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης. Αντιδρούν 22 Υπουργοί Πολιτισμού, ζητώντας αναθεώρηση της απόφασης.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση σε ιταλική βάση στην Αρμπίλ χωρίς τραυματίες, δηλώνει Ταγιάνι

Ιταλική στρατιωτική βάση στην Αρμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν δέχτηκε επίθεση χωρίς τραυματισμούς, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ Ταγιάνι. Οι Ιταλοί στρατιωτικοί εκπαιδεύουν τις κουρδικές δυνάμεις στο πλαίσιο του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλική βάση στο Ιράκ δέχθηκε πυραυλική επίθεση, χωρίς τραυματίες

Σύμφωνα με τη La Repubblica, πύραυλος χτύπησε απόψε την ιταλική στρατιωτική βάση στο Ερμπίλ του Ιράκ, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Οι Ιταλοί στρατιώτες είναι καλά, ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Θα δράσουμε για να αποτρέψουμε την κερδοσκοπία στην Ιταλία

Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε στη Βουλή ότι θα ληφθούν μέτρα κατά της κερδοσκοπίας λόγω του πολέμου στο Ιράν, με ενδεχόμενη αυξημένη φορολόγηση. Εξετάζεται μείωση φόρων καυσίμων μέσω επιπλέον ΦΠΑ, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.