ΓΔ: 2484.69 0.38% Τζίρος: 304.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Ζελένσκι: Στις τριμερείς συνομιλίες συζητήθηκαν στρατιωτικά θέματα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι στις πρόσφατες τριμερείς συνομιλίες με ΗΠΑ και Ρωσία κυριάρχησαν τα στρατιωτικά ζητήματα, ενώ, όπως είπε σε ανάρτηση στο X, προετοιμάζονται νέες συναντήσεις μέσα στην εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε ότι τα στρατιωτικά ζητήματα αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο στις πρόσφατες τριμερείς συνομιλίες με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, εξετάστηκαν επίσης πολιτικά θέματα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι «οι προετοιμασίες βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη για νέες τριμερείς συναντήσεις αυτή την εβδομάδα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Είχα εποικοδομητικές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε καλές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία, αποφεύγοντας να πει αν θεωρεί τον Πούτιν υπεύθυνο για τη σύγκρουση, ενώ σημείωσε ότι προσπαθεί να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη σύνοδο της G7 πως η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει με την Ουκρανία και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Ανέφερε επίσης τις μεγάλες απώλειες και των δύο πλευρών από την έναρξη της σύγκρουσης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει για Ουκρανία - Κριτική σε Νετανιάχου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη σύνοδο G7 ότι η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει με την Ουκρανία λόγω των τεράστιων απωλειών και πως είχε θετική συνάντηση με τον Ζελένσκι, τον οποίο θα ξαναδεί αργότερα μέσα στην ημέρα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Πρόταση συνάντησης με Πούτιν στις ΗΠΑ για τον πόλεμο

Ο Ζελένσκι πρότεινε στον Τραμπ να συναντηθεί με τον Πούτιν στις ΗΠΑ, τονίζοντας πως πρόκειται για μορφή που ο Πούτιν δύσκολα θα απέρριπτε. Εάν η Ρωσία αρνηθεί, τόνισε ότι θα χρειαστεί επιπλέον πίεση.
Κάγια Κάλας πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κάγια Κάλας: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία, στήριξη σε Ουκρανία και Μολδαβία

Η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή είναι σημαντική πρόοδος, ανέφερε η Κ. Κάλας, σημειώνοντας πως θα υπάρξουν περαιτέρω δύσκολες διαπραγματεύσεις και τονίζοντας τον ρόλο της ΕΕ στη διαδικασία.