ΓΔ: 2695.21 0.01% Τζίρος: 339.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη

Τραμπ: «Δεν γνωρίζω» την απόφαση του Ανωτάτου για τη νομιμότητα δασμών

Ο Τραμπ δήλωσε άγνοια για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σχετικά με τους δασμούς και προειδοποίησε πως ίσως χρειαστεί να επιστραφούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια αν η κυβέρνηση χάσει τη δίκη, επιμένοντας στη νομιμότητά τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ποια θα είναι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σχετικά με τη νομιμότητα των δασμών που έχει επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση διεθνώς. Ωστόσο, προειδοποίησε πως σε περίπτωση ήττας της κυβέρνησης στη δικαστική αυτή διαμάχη, οι ΗΠΑ ενδέχεται να χρειαστεί να επιστρέψουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανακοίνωσε τρεις αποφάσεις για άλλα ζητήματα, χωρίς όμως να εκδώσει απόφαση για τους δασμούς.

"Δεν ξέρω τι θα κάνει το Ανώτατο Δικαστήριο (…) Για εμένα, είναι απλό. Θα μπορούσε να είναι απλούστερο", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, επιμένοντας στη νομιμότητα των δασμών. Υπογράμμισε ακόμη ότι η επιστροφή των ήδη καταβληθέντων ποσών θα ήταν δύσκολη διαδικασία "χωρίς να πληγούν πολλοί άνθρωποι".

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Τραμπ προχώρησε σε απολογισμό της οικονομικής του πολιτικής, τονίζοντας τη θετική πορεία του Χρηματιστηρίου, την αύξηση των καταθέσεων και των επενδύσεων. Επισήμανε επίσης τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και ανέφερε ότι ο βασικός πληθωρισμός μειώθηκε στο 1,6%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σκέφτεται να δημοσιοποιήσει έγγραφα για την 11η Σεπτεμβρίου

Ο Τραμπ δήλωσε πως θα εξετάσει το αίτημα συγγενών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου για δημοσιοποίηση περισσότερων αρχείων, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε την άρση δασμών στο ιρλανδικό ουίσκι, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: 50% φόρος στα καναδικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ από 2027

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με επιβολή επιπλέον 50% φόρου στα καναδικά αυτοκίνητα και χάλυβα από το 2027, κατηγορώντας τον Καναδά για αθέμιτες πρακτικές και τονίζοντας ότι μόνο εγχώρια παραγωγή δεν θα επιβαρύνεται με δασμούς.
Δασμοί ΗΠΑ σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Καναδά: Αυξάνεται η ένταση με δασμούς και απειλές

Ο Τραμπ αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση του Καναδού πρωθυπουργού Κάρνεϊ για αντίμετρα στους νέους αμερικανικούς δασμούς, κατηγορώντας τον Καναδά για μεγάλους δασμούς στους Αμερικανούς αγρότες και τονίζοντας «Αρκετά!».