ΓΔ: 2273.67 -1.53% Τζίρος: 39.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:29:44
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
Φώτο: Shutterstock

Κρεμλίνο: Επίθεση με drone σε προεδρική κατοικία οδηγεί σε σκλήρυνση στάσης

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως η επίθεση ουκρανικού drone σε προεδρική κατοικία στη Νόβγκοροντ θα οδηγήσει τη Ρωσία σε σκληρότερη στάση στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ενώ τόνισε ότι δεν θα αποκαλύψει το που βρισκόταν ο Πούτιν τη στιγμή της επίθεσης.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι επίθεση με ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) σε προεδρική κατοικία στην περιοχή Νόβγκοροντ θα οδηγήσει σε σκλήρυνση της ρωσικής στάσης όσον αφορά μια ενδεχόμενη ειρηνευτική συμφωνία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επανέλαβε τη διάψευση της επίθεσης από την πλευρά της Ουκρανίας και υποστήριξε ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ευθυγραμμίζονται με το Κίεβο.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η επίθεση είχε ως στόχο να διαταράξει τις διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, αρνήθηκε να αποκαλύψει το πού βρισκόταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν τη στιγμή της επίθεσης, σημειώνοντας ότι, υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων, τέτοιες πληροφορίες δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Η Ρωσία εξαπέλυσε τη φονικότερη επίθεσή της το 2024 στο Κίεβο και άλλες πόλεις, με 16 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες από drones και πυραύλους. Πύρινοι καπνοί σκέπασαν το Κίεβο, ενώ η Μόσχα μιλά για πλήγματα κατά στρατιωτικών στόχων.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί και τραυματίες σε Ουκρανία και Ρωσία από αεροπορικά πλήγματα

Τρεις άμαχοι, μεταξύ τους ένα 12χρονο παιδί, σκοτώθηκαν στην Ουκρανία και δύο παιδιά στη Ρωσία, μετά από αεροπορικά πλήγματα και στις δύο χώρες. Πολλοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές εκατέρωθεν των συνόρων.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η Μόσχα προειδοποιεί ότι η ενίσχυση drones στην Ουκρανία εμπλέκει την Ευρώπη

Το ρωσικό Υπ. Άμυνας προειδοποιεί ότι η αύξηση παραγωγής drones στην Ευρώπη για την Ουκρανία εντείνει τη σύγκρουση, δημοσιεύοντας λίστα με εταιρείες σε Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία και Ισραήλ που παράγουν UAV.
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από επιθέσεις σε Ρωσία και Ουκρανία

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με τη διοίκηση. Στη Σινελνίκοβε έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, ενώ στη Νικόπολη τραυματίστηκαν δύο άνδρες.