Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης, η οποία υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της πρόσφατης προέλασης των δυνάμεων των αυτονομιστών του νότου.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η κυβέρνηση προχώρησε στην ακύρωση της διμερούς συμφωνίας για την Άμυνα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Κατηγορεί τα ΗΑΕ για υποστήριξη του λεγόμενου Συμβουλίου Μετάβασης του Νότου (Ν) και απαιτεί την άμεση απόσυρση όλων των δυνάμεών τους από το υεμενίτικο έδαφος.
Ο επικεφαλής του προεδρικού συμβουλίου, Ρασάντ αλ Αλίμι, τόνισε ότι δόθηκε προθεσμία 24 ωρών στις δυνάμεις των ΗΑΕ να αποχωρήσουν.
Νωρίτερα, ο διεθνής συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία, που έχει επέμβει στον πόλεμο της Υεμένης από τον Μάρτιο του 2015, ανακοίνωσε πως αεροσκάφη του πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς σε όπλα και οχήματα που παραδόθηκαν σε μαχητές του Ν από πλοία προερχόμενα από τα Εμιράτα.