ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κελί φυλακής

Σουρινάμ: Αυτοκτόνησε στη φυλακή ο δράστης της εννιαπλής δολοφονίας

Ο άνδρας που σκότωσε με μαχαίρι εννέα ανθρώπους, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, στο Σουρινάμ, αυτοκτόνησε στο κελί του, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο δράστης είχε συλληφθεί και βρέθηκε απαγχονισμένος το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Σουρινάμ, ο άνδρας που το βράδυ του Σαββάτου σκότωσε με μαχαίρι εννέα ανθρώπους, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, αυτοκτόνησε στη φυλακή. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πρωτεύουσα Παραμαρίμπο της μικρής ολλανδόφωνης χώρας της Νότιας Αμερικής.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο 43χρονος δράστης, ο οποίος είχε πυροβοληθεί στα πόδια κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψής του, μεταφέρθηκε αρχικά σε νοσοκομείο και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα το βράδυ της Κυριακής. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε περίπου στις 8 το πρωί τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρίς Μονοράτ, ο δράστης εντοπίστηκε «κρεμασμένος» στο κελί του, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ABC.

Ο 43χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας και, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Μέλβιν Πίνας, σκότωσε τέσσερα από τα πέντε παιδιά του, ηλικίας 5 έως 15 ετών, καθώς και πέντε γείτονες ηλικίας 7 έως 80 ετών στη συνοικία Ρισελιέ, στο ανατολικό τμήμα του Παραμαρίμπο. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ακόμη δύο άτομα: η 16χρονη κόρη του δράστη και ένας 72χρονος γείτονας.

Η πρόεδρος της χώρας, Γένιφερ Χέερλινγκς-Σίμονς, χαρακτήρισε το γεγονός «τραγωδία» που συγκλόνισε τη χώρα σε μια περίοδο εορτασμών και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα καλύψει τα έξοδα των κηδειών ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: 31χρονος συνελήφθη με κοκαΐνη, ροζ κοκαΐνη και κάνναβη

Στη Μύκονο συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράνομη διαμονή. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα και κινητά, ενώ οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σεξουαλικά εγκλήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε υποθέσεις βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων στην Καλαμαριά. Κατηγορούνται δύο Έλληνες, 20 και 42 ετών, και ένας 41χρονος αλλοδαπός, με αφορμή περιστατικά σε βάρος ανήλικου.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στη Νιγηρία με άγνωστο αριθμό απαχθέντων

Ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο στη Λάσα, βορειοανατολική Νιγηρία, και απήγαγαν μαθητές που έδιναν εξετάσεις, σύμφωνα με την αστυνομία. Η περιοχή πλήττεται από ισλαμιστικές ομάδες και συμμορίες που ζητούν λύτρα για ομήρους.
Χειροπέδες σε άνδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωάννινα: Συνελήφθη Βρετανός καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα

Ένας 60χρονος Βρετανός συνελήφθη στα Ιωάννινα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ισπανικές αρχές για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στα Χανιά για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Στα Χανιά συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 30 και 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών και οπλισμού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα, μαχαίρι και ζυγαριά, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό τους.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτολεμαΐδα: Λύθηκε υπόθεση διαδικτυακού εκβιασμού και απάτης κατά 41χρονου

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και απάτης εις βάρος 41χρονου, που πλήρωσε συνολικά 4.770 ευρώ σε γυναίκα μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, μετά από απειλές για δημοσιοποίηση προσωπικών συνομιλιών τους.