ΓΔ: 2170.89 1.29% Τζίρος: 33.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:26:43
Ζαΐρ Μπολσονάρου σε εκδήλωση
Ο Ζαΐρ Μπολσονάρου κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας στη Βραζιλία.

Σε χειρουργείο για επίμονο λόξυγγα ο Μπολσονάρου στη Βραζιλία

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση φρενικού νεύρου για να αντιμετωπίσει επίμονο λόξυγγα. Οι γιατροί απέκλεισαν το δεξί νεύρο και σε 48 ώρες θα προχωρήσουν και στο αριστερό.

Σε χειρουργική επέμβαση «αποκλεισμού φρενικού νεύρου» υποβλήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της συζύγου του, Μισέλ Μπολσονάρου, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η επέμβαση κρίθηκε αναγκαία λόγω επίμονου λόξυγγα που ταλαιπωρούσε τον 70χρονο πολιτικό.

Οι θεράποντες ιατροί ανέφεραν ότι αρχικά προχώρησαν σε αποκλεισμό του δεξιού φρενικού νεύρου, ενώ έχει προγραμματιστεί νέα επέμβαση εντός 48 ωρών για το αριστερό φρενικό νεύρο.

Το φρενικό νεύρο, ξεκινώντας από την αυχενική μοίρα του νωτιαίου μυελού, ελέγχει την κίνηση του διαφράγματος και η δυσλειτουργία του μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Ο Μπολσονάρου είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο την Τετάρτη για εγχείρηση βουβωνοκήλης. Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο καταδικάστηκε σε κάθειρξη 27 ετών από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας, με την κατηγορία του σχεδιασμού πραξικοπήματος με στόχο την παραμονή του στην εξουσία μετά την εκλογική του ήττα το 2022 από τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ο δικαστής Αλεξάντρ ντε Μοράες έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για διακομιδή του Μπολσονάρου στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, ο Μπολσονάρου εξέφρασε δημόσια την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του γιου του, Φλάβιο Μπολσονάρου, για τις προεδρικές εκλογές του 2026.

Ο πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε το 2018 κατά την προεκλογική του εκστρατεία, γεγονός που οδήγησε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις στην κοιλιακή χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζαΐρ Μπολσονάρου σε εκδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου

Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Ζαΐχ Μπολσονάρου, που νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία σε κλινική της Μπραζίλια. Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας παραμένει υπό παρακολούθηση, χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί εξιτήριο.
Ζαΐρ Μπολσονάρου σε εκδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου στη Βραζιλία

Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, που μεταφέρθηκε από ΜΕΘ σε ΜΑΦ στη Μπραζίλια, μετά τη νοσηλεία του με βρογχοπνευμονία. Η σύζυγός του παραμένει αισιόδοξη για την ανάρρωσή του.
Σημαία Βραζιλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λούλα: Νέα μέτρα στη Βραζιλία για συγκράτηση τιμών καυσίμων

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ανακοίνωσε μέτρα για να αναχαιτίσει την αύξηση των τιμών καυσίμων λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, μηδενίζοντας τον φόρο στο ντίζελ και ενισχύοντας τους ελέγχους για αυξήσεις από τους διανομείς.
κυκλώνας από δορυφόρο
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: 55 νεκροί από τις πλημμύρες

Συνεχίζονται οι έρευνες για 13 αγνοούμενους μετά τις πλημμύρες στη νοτιοανατολική Βραζιλία, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 55. Οι πόλεις Ζουίζ τζι Φόρα και Ούμπα επλήγησαν περισσότερο. Πάνω από 5.000 εκτοπίστηκαν.
κυκλώνας από δορυφόρο
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: 46 νεκροί από κατολισθήσεις, ελάχιστες ελπίδες για 21 αγνοούμενους

Μετά τις φονικές πλημμύρες στη νοτιοανατολική Βραζιλία, οι ελπίδες για τους 21 αγνοούμενους λιγοστεύουν. Η καταστροφή κόστισε 46 ζωές, ενώ οι Αρχές προβλέπουν νέες βροχές και οι έρευνες σε τόνους λάσπης συνεχίζονται.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: 76 χρόνια φυλάκιση σε δύο αδελφούς για τον φόνο της Φράνκο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε σε 76 χρόνια φυλάκιση δύο πρώην βουλευτές για τη δολοφονία της δημοτικής συμβούλου Μαριέλε Φράνκο το 2018, υπερασπίστριας των δικαιωμάτων μαύρων και ΛΟΑΤΚΙ+.