ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία Πακιστάν κυματίζει

Έφυγε από τη ζωή στα 71 η πρώτη γυναίκα επικεφαλής Κεντρικής Τράπεζας Πακιστάν

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών η Σαμσάντ Αχτάρ, μοναδική γυναίκα επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Πακιστάν. Υπήρξε πρόεδρος του Χρηματιστηρίου και διετέλεσε υπηρεσιακή υπουργός Οικονομικών το 2018 και το 2024.

Σε ηλικία 71 ετών απεβίωσε η Σαμσάντ Αχτάρ, η πρώτη και μοναδική γυναίκα που ανέλαβε τη διοίκηση της κεντρικής τράπεζας του Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Λίγο πριν τον θάνατό της, η Αχτάρ κατείχε τη θέση της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου του Πακιστάν. Η συμβολή της ήταν καθοριστική σε θέματα νομισματικής πολιτικής, δημοσιονομικής διαχείρισης και λειτουργίας των κεφαλαιαγορών.

Το 2006 υπηρέτησε ως διοικήτρια της Κρατικής Τράπεζας του Πακιστάν. Αργότερα, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της υπηρεσιακής υπουργού Οικονομικών ενόψει των γενικών εκλογών του 2018 και του 2024.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αιτία θανάτου της ήταν ανακοπή.

Η Σαμσάντ Αχτάρ θεωρούνταν μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον οικονομικό τομέα του Πακιστάν. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας και εκτελεστική γραμματέας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ασία και τον Ειρηνικό (ESCAP). Επιπλέον, εργάστηκε στην Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης.

Γεννημένη στο Χιντεραμπάντ, σπούδασε στο Καράτσι και το Ισλαμαμπάντ, ενώ απέκτησε πτυχία από το Πανεπιστήμιο της Πουντζάμπ, το Κουάιντ-ι-Αζάμ, το βρετανικό Πανεπιστήμιο Σάσεξ και το Paisley College of Technology (σημερινό Πανεπιστήμιο Δυτικής Σκωτίας).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Λαχόρη: Κατάρρευση στέγης σκοτώνει 14 παιδιά στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 14 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν στη Λαχόρη του Πακιστάν, όταν κατέρρευσε στέγη κέντρου ενισχυτικής διδασκαλίας, σύμφωνα με τις αρχές και την εταιρεία ασθενοφόρων Edhi.
Τράπεζα της Ελλάδος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για κινδύνους από την πρόωρη αποπληρωμή του αναβαλλόμενου προειδοποιεί η ΤτΕ

Όπως επισημαίνει η ΤτΕ, η διαρκής επαναφορά του θέματος για τον αναβαλλόμενο φόρο δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά, και υπογραμμίζει το πλήγμα που μπορεί να υπάρξει από επιτάχυνση της απόσβεσης.