ΓΔ: 2266.42 -1.26% Τζίρος: 288.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καθεδρικός του Μιλάνου
Ο Καθεδρικός Ναός του Μιλάνου και η πολυσύχναστη πλατεία στο κέντρο της πόλης.

Η Ιταλία διαθέτει 2,4 δισ. ευρώ για το «μπόνους διακοπών»

Το μπόνους θα μπορέσει να ξοδευτεί  από την 1η  Ιουλίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ, τουριστικά συγκροτήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια της χώρας. 

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ για το λεγόμενο «μπόνους διακοπών», με το οποίο οι ιταλικές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ θα μπορούν να λάβουν έως και 500 ευρώ για διανυκτερεύσεις σε τουριστικές υποδομές της χώρας. 

Το μπόνους θα μπορέσει να ξοδευτεί  από την 1η  Ιουλίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ, τουριστικά συγκροτήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια της χώρας. 

«Συνολικά διαθέτουμε τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ για τον τουρισμό και ένα για τον πολιτισμό. Έχουμε σαφή επίγνωση της στρατηγικής σημασίας των δυο αυτών τομέων», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι. 

Ο Ιταλός υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι σε συνομιλίες του με τον αρμόδιο Ευρωπαίο επίτροπο, αλλά και με συναδέλφους του  από κυβερνήσεις χωρών μελών της Ένωσης, κατέστησε σαφές  ότι  η κυβέρνηση της Ρώμης θεωρεί πως πρέπει να ισχύσουν  ενιαίοι κανόνες, οι οποίοι  να καθορίζουν τους όρους μετακίνησης των τουριστών σε όλες τις  χώρες της Ευρώπης. 

«Είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει αυστηρή παρακολούθηση της πορείας της επιδημίας σε όλες τις περιοχές και τις χώρες της Ένωσης, αλλά θεωρώ ότι η ΕΕ κινείται προς τη σωστή  κατεύθυνση. Δηλαδή προς την υιοθέτηση ενιαίων κανόνων  και όχι προς έναν επιζήμιο ανταγωνισμό μεταξύ των διαφόρων χωρών της», ολοκλήρωσε ο Φραντσεσκίνι.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νοσοκομειακό δωμάτιο κλίνες
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός 25χρονος με ύποπτα συμπτώματα χανταϊού μεταφέρεται σε νοσοκομείο

Νεαρός 25 ετών από την Καλαβρία, που ταξίδευε με την ίδια πτήση όπου εντοπίστηκε ο χανταϊός, παρουσιάζει συμπτώματα και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Σπαλαντζάνι της Ρώμης για εξετάσεις, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός σε καραντίνα μετά από επαφή με γυναίκα που πέθανε από χανταϊό

Σε καραντίνα τέθηκαν δύο νεαροί άνδρες σε Νάπολη και Καλαβρία που ήρθαν σε επαφή με 69χρονη γυναίκα η οποία πέθανε από χανταϊό. Θα παραμείνουν προληπτικά απομονωμένοι για 45 ημέρες, χωρίς συμπτώματα. Σε παρακολούθηση δύο ακόμα άτομα.
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΔΙΕΘΝΗ

Υποχρεωτική καραντίνα για 24χρονο στην Ιταλία μετά από επαφή με θύμα χανταϊού

Σε καραντίνα τέθηκε 24χρονος έξω από τη Νάπολη, μετά από επαφή με ασθενή που πέθανε από χανταϊό. Είναι ένας από τέσσερις υπό ιατρική παρακολούθηση στην Ιταλία, παρότι δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα.
Υπερτουρισμός στη Βενετία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μπιενάλε Βενετίας ξεκινά εν μέσω αντιδράσεων για Ρωσία και Ισραήλ

Η 61η Μπιενάλε της Βενετίας ξεκίνησε χωρίς επίσημη τελετή και με φόντο τη διαμάχη για Ρωσία και Ισραήλ. Για πρώτη φορά από το 1895, δεν θα δοθεί ο Χρυσός Λέων, ενώ παραιτήθηκε όλη η κριτική επιτροπή.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ιταλία δεν μας στήριξε όταν τη χρειαζόμασταν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η Ιταλία δεν στήριξε τις ΗΠΑ όταν χρειάστηκαν βοήθεια, σχολιάζοντας την αποστολή ιταλικού ναρκαλιευτικού στα Στενά του Ορμούζ, ενώ εξετάζει μείωση Αμερικανών στρατιωτών σε ιταλικές βάσεις.
Αεροδρόμιο Κατάνια εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώμη: Σε επιτήρηση τέσσερις επιβάτες λόγω επαφής με θύμα Χανταϊού

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας παρακολουθεί τέσσερις επιβάτες πτήσης που ήρθαν σε επαφή με γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει με το κρουαζιερόπλοιο Mv Hondius και πέθανε από Χανταϊό. Οι επιβάτες βρίσκονται σε διάφορες ιταλικές περιοχές.