ΓΔ: 2540.06 0.75% Τζίρος: 364.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Ζελένσκι: Έτοιμος για δημοψήφισμα σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ

Ο Ζελένσκι ελπίζει σε συμφωνία με τον Τραμπ για ειρηνευτικό σχέδιο στη συνάντησή τους την Κυριακή και δηλώνει έτοιμος να θέσει το σχέδιο σε δημοψήφισμα αν η Ρωσία δεχτεί κατάπαυση του πυρός.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί συμφωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με το ειρηνευτικό πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, σύμφωνα με δηλώσεις του στον ενημερωτικό ιστότοπο Axios.

Ο Ζελένσκι επισήμανε ότι είναι «έτοιμος» να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το σχέδιο του Τραμπ, υπό την προϋπόθεση ότι η Ρωσία θα αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι ζήτησε 300 πυραύλους Patriot από τον Τραμπ για τον χειμώνα

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Τραμπ έκτακτο χειμερινό πακέτο πυραύλων Patriot, ώστε η Ουκρανία να ενισχύσει την αεράμυνά της. Συζήτησαν και το ενδεχόμενο κατασκευής πυραύλων Patriot εντός Ουκρανίας για προστασία των υποδομών.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συζήτηση με Ουκρανό πρόεδρο για πυραύλους Patriot στο Κίεβο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Τραμπ, ζητώντας έγκριση για αγορά πυραύλων Patriot. Συζήτησαν άδεια παραγωγής και ειρηνευτικές συνομιλίες ενώ ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας συνεχίζεται ανελέητα.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο

Ο Τραμπ υποδέχθηκε τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο με αφορμή τη κηδεία του γερουσιαστή Γκράχαμ. Ο Ζελένσκι επιδιώκει ενίσχυση της αμερικανικής βοήθειας, ενώ το Κίεβο χάνει έναν από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του.
Ντόναλντ Τραμπ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ, Νετανιάχου και Ζελένσκι συναντώνται στην Ουάσινγκτον

Ο Τραμπ, ο Νετανιάχου και ο Ζελένσκι συναντώνται σήμερα στην Ουάσινγκτον, με φόντο κρίσιμες εξελίξεις σε Ιράν και Ουκρανία. Νετανιάχου και Ζελένσκι παρίστανται στην τελετή για τον Λίντσεϊ Γκράχαμ, στενό σύμμαχο του Τραμπ.
Στρατιωτικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

390 ουκρανικά drones χτύπησαν τα περίχωρα της Μόσχας, λέει ο Σαμπιάνιν

Περισσότερα από 390 ουκρανικά drones κατευθύνθηκαν προς την περιφέρεια της Μόσχας τη νύχτα, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές. Ο Ζελένσκι αναμένεται στον Λευκό Οίκο για αμερικανική υποστήριξη.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Καμία απτή νέα ειρηνευτική πρόταση για Ουκρανία δεν είδαμε

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως δεν έχει λάβει συγκεκριμένες πληροφορίες για νέες ειρηνευτικές προτάσεις στην Ουκρανία, ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Ζελένσκι, ενώ συζητείται αεροπορική εκεχειρία από ΗΠΑ-Ουκρανία προς τη Ρωσία.