ΓΔ: 2540.06 0.75% Τζίρος: 364.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος

Μέριλαντ: Δύο τραυματίες από πυρά αστυνομικών μετανάστευσης ΗΠΑ

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στο Μέριλαντ όταν άνδρες της ICE επιχείρησαν να συλλάβουν δύο παράτυπους μετανάστες. Ο οδηγός προσπάθησε να εμβολίσει όχημα της αστυνομίας και τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών.

Ένοπλο επεισόδιο σημειώθηκε στην πολιτεία Μέριλαντ, όταν μέλη της αμερικανικής αστυνομίας μετανάστευσης (ICE) ενεπλάκησαν σε επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα στην πόλη Γκλεν Μπέρνι, νότια της Βαλτιμόρης, με στόχο τη σύλληψη δύο ανδρών που βρίσκονταν παράτυπα στις ΗΠΑ. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, στο οποίο υπάγεται η ICE, ανέφερε πως οι αστυνομικοί πλησίασαν φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν οι ύποπτοι.

Κατά την προσέγγιση, ο οδηγός φέρεται να έριξε το όχημα πάνω σε αυτοκίνητο της ICE, επιχειρώντας να τραυματίσει τους αστυνομικούς. Σε απάντηση, οι αστυνομικοί «έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων, τραυματίζοντας τον οδηγό», όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου στο X.

Το όχημα προσέκρουσε σε δέντρο, προκαλώντας τον τραυματισμό και του συνοδηγού. Και οι δύο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με το ABC News, ο άνδρας που τραυματίστηκε από σφαίρες βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Ο Στίβεν Μίλερ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Λευκού Οίκου, χαρακτήρισε τη χρήση οχημάτων ως όπλων εναντίον αστυνομικών της ICE ως «εγχώρια τρομοκρατία».

Τα τελευταία χρόνια, ομοσπονδιακοί αστυνομικοί έχουν εμπλακεί σε παρόμοια περιστατικά, στο πλαίσιο της επιβολής των πολιτικών μαζικών απελάσεων παράτυπων μεταναστών από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Παράλληλα, έχουν σημειωθεί συγκρούσεις με πολίτες που διαμαρτύρονται για τις σχετικές πολιτικές.

Σε παλαιότερο περιστατικό, άνδρες της ICE πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα που, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, προσπάθησε να τους χτυπήσει με αυτοκίνητο. Ωστόσο, βίντεο από κάμερες ασφαλείας και καταγραφές των ίδιων των αστυνομικών έθεσαν υπό αμφισβήτηση την επίσημη εκδοχή των γεγονότων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικό περιπολικό όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Σιάτλ: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στις ΗΠΑ

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί, ήταν ο απολογισμός πυροβολισμών χθες στο κέντρο του Σιάτλ, κοντά στο Space Needle, σύμφωνα με τοπικά μέσα και νοσοκομείο. Η αστυνομία έκανε λόγο για «θύματα» χωρίς λεπτομέρειες.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Σύλληψη 17χρονης που ετοίμαζε επίθεση για τον ισλαμικό εξτρεμισμό

Στη σύλληψη 17χρονης με ιταλική υπηκοότητα που φέρεται έτοιμη να συμμετάσχει σε τζιχαντιστικές επιθέσεις προχώρησαν οι αρχές στην Παβία. Η νεαρή εντοπίστηκε μέσω ομάδων διαδικτύου και οδηγήθηκε σε ειδική κοινότητα ανηλίκων.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η πολιτεία υλοποίησε τη δέσμευσή της για τις υποθέσεις εμπρησμών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε τις συλλήψεις για τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά της Βάγιας Νέστορα και της Marfin, επισημαίνοντας τη δέσμευση της Πολιτείας για απόδοση δικαιοσύνης και την ανάγκη κοινής στάσης ενάντια στη βία και τη διχόνοια.
New York Times, Media
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΥΤ: Δημοσιογράφοι τους θα καταθέσουν σε δικαστήριο για το Air Force One

Τέσσερις δημοσιογράφοι των New York Times κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον ενόρκων για δημοσιεύματά τους για την ασφάλεια του προεδρικού αεροπλάνου Τραμπ, με ασαφείς κατηγορίες παραβίασης ομοσπονδιακής νομοθεσίας.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 8 άνδρες κατηγορούνται για τρομοκρατία λόγω σχεδίου επίθεσης στον Τραμπ

Οκτώ άνδρες 19-32 ετών κατηγορούνται για απόπειρα φόνου και τρομοκρατία, επειδή σχεδίαζαν επίθεση με drones σε εκδήλωση MMA για τα γενέθλια του Τραμπ, με στόχο ΗΠΑ αξιωματούχους. Η επίθεση φέρεται να αφορούσε και τον Νετανιάχου.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατερίνη: Εξιχνιάθηκε απόπειρα δολοφονίας και ληστεία σε κοσμηματο

Η αστυνομία εξιχνίασε ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος πωλητή κοσμημάτων, με πέντε άνδρες να εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση από τον Δεκέμβριο 2025 έως τον Φεβρουάριο 2026 για διαρρήξεις και κλοπές.