Περισσότερα από 435 κιλά κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας, με εκτιμώμενη αξία στη μαύρη αγορά που ξεπερνά τα 70 εκατομμύρια ευρώ, κατασχέθηκαν στο λιμάνι Τζόια Τάουρο της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής συνοριακής αστυνομίας (GDF).
Η μεγάλη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας εντοπίστηκε κρυμμένη μέσα σε φορτίο περίπου 1.000 σακιών φιστικιών, το οποίο είχε προέλευση από τη Λατινική Αμερική και προοριζόταν για την Ανατολική Ευρώπη, όπως αναφέρει η GDF.
Καθοριστικό ρόλο στην επιχείρηση διαδραμάτισαν οι μονάδες με εκπαιδευμένους σκύλους, που εντόπισαν «ανωμαλίες» στο συγκεκριμένο φορτίο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιτυχία της κατάσχεσης.
Η συνοριακή αστυνομία υπογραμμίζει ότι η κατάσχεση αυτή αποτελεί σκληρό πλήγμα στα έσοδα των κυκλωμάτων του οργανωμένου εγκλήματος που εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Επιπλέον, διευκρινίζεται πως κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς στο Τζόια Τάουρο έχουν κατασχεθεί πάνω από 5 τόνοι ναρκωτικών, συνολικής αξίας περίπου 650 εκατομμυρίων ευρώ.