ΓΔ: 2327.44 3.30% Τζίρος: 320.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας
Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας κυματίζουν δίπλα-δίπλα κάτω από τον ουρανό.

Το Μαυροβούνιο καταργεί τη βίζα για Τούρκους υπηκόους

Η Ποντγκόριτσα αποφάσισε να άρει ξανά την υποχρέωση βίζας για Τούρκους υπηκόους, επιτρέποντας μικρότερη διάρκεια παραμονής, λόγω βελτιωμένης συνεργασίας και αυξημένων ελέγχων με τις τουρκικές αρχές.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε σήμερα την άρση της υποχρέωσης βίζας για τους Τούρκους υπηκόους, επαναφέροντας το καθεστώς απαλλαγής από τη θεώρηση, αλλά με περιορισμένη διάρκεια παραμονής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή έρχεται μετά την ενίσχυση της συνεργασίας με τις τουρκικές αρχές και την εφαρμογή αυστηρότερων ελέγχων ασφαλείας και μεταναστευτικής πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο, το Μαυροβούνιο είχε αναστείλει το προηγούμενο καθεστώς που επέτρεπε παραμονή έως και 90 ημέρες χωρίς βίζα για Τούρκους πολίτες, έπειτα από περιστατικό βίας στην Ποντγκόριτσα.

Πλέον, το νέο πλαίσιο περιορίζει τη μέγιστη επιτρεπόμενη παραμονή στις 30 ημέρες. Η κυβέρνηση σημειώνει ότι το καθεστώς βίζας θα επανεξετάζεται ανάλογα με την αξιολόγηση των κινδύνων ασφαλείας.

Με την κίνηση αυτή, το Μαυροβούνιο επιδιώκει να ευθυγραμμίσει τη μεταναστευτική του πολιτική με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία στοχεύει να ενταχθεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορά στην Κωνσταντινούπολη
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 100.000 δολ. ανά επεισόδιο για σειρές που προβάλλουν τη χώρα

Νέο πρόγραμμα επιδότησης ανακοίνωσε η Άγκυρα: έως 100.000 δολάρια ανά επεισόδιο για τηλεοπτικές σειρές που προβάλλουν την Τουρκία, τη γλώσσα και την κουζίνα της, με στόχο την ενίσχυση της «ήπιας ισχύος» και του τουρισμού.
Σημαίες Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Επιτροπή ενέκρινε τη διμερή συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για εκπαίδευση

Με πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για τη συνεργασία Ελλάδας–Τουρκίας στην επαγγελματική εκπαίδευση, με ΝΔ υπέρ και τα υπόλοιπα κόμματα να διατηρούν επιφυλάξεις για την Ολομέλεια.
Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελληνοτουρκικές σχέσεις: Στρατηγική ευθύνης ή στρατηγική έντασης

Ανάλυση για τα ελληνοτουρκικά ως «παρατεταμένη σύγκρουση» και το δίλημμα ευθύνης ή έντασης, με έμφαση σε διάλογο, αποτροπή και γεωπολιτικές πιέσεις στην Αν. Μεσόγειο. Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος*.
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος 14,1% στην ημερήσια τουριστική διακίνηση στο Φεστιβάλ Άνοιξης

Η φετινή εορταστική περίοδος του Φεστιβάλ της Άνοιξης διαρκεί εννέα ημέρες, με εκτιμώμενη ημερήσια κίνηση τουριστών στα 2,05 εκατ., σημειώνοντας άνοδο 14,1%. Μεγάλη αύξηση παρατηρείται σε αιτήσεις βίζας, πτήσεις και ξενοδοχεία.
Εκρέμ Ιμάμογλου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στο δικαστήριο ξανά ο Ιμάμογλου για κατηγορίες πλαστογραφίας πτυχίου

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, φυλακισμένος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και υποψήφιος πρόεδρος Τουρκίας, εμφανίστηκε ξανά στο δικαστήριο για υπόθεση πλαστογραφίας πτυχίου. Προειδοποίησε τους επικριτές του πως «θα τρέχουν σαν τα ποντίκια».