ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
σημαία της Ιταλίας
Η σημαία της Ιταλίας κυματίζει σε καθαρό ουρανό, αντιπροσωπεύοντας το ιταλικό έθνος.

Ιταλία: Αφαίρεση του «Si!» από τους στίχους του εθνικού ύμνου

Η Ιταλία προχώρησε σε μικρή αλλαγή στον εθνικό της ύμνο, αφαιρώντας τη λέξη «Si!» («Ναι!») μετά το κάλεσμα σε όπλα, βάσει προεδρικού διατάγματος που ανέδειξε την αυθεντική εκδοχή του ύμνου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Μικρή αλλά σημαντική αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον εθνικό ύμνο της Ιταλίας, καθώς αφαιρέθηκε το εμφατικό "Si!" (Ναι!) που ακολουθούσε το κάλεσμα σε όπλα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Το Επιτελείο Άμυνας εξέδωσε επίσημες οδηγίες για την τροποποίηση αυτή τις τελευταίες εβδομάδες, εφαρμόζοντας προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα τον Μάιο. Το διάταγμα αναφέρεται στην αρχική έκδοση του ύμνου.

Μέχρι πρόσφατα, ο εθνικός ύμνος "Αδέλφια της Ιταλίας" ολοκληρωνόταν με τη φράση: «Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε, είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε, η Ιταλία μας καλεί! Ναι!»

Η αφαίρεση της τελευταίας λέξης, που δεν είχε γνωστοποιηθεί επίσημα από την κυβέρνηση, αναφέρθηκε αρχικά από την εφημερίδα Il Fatto Quotidiano και επιβεβαιώθηκε από πηγές του υπουργείου Άμυνας και του γραφείου του προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα.

Πηγή του προεδρικού γραφείου διευκρίνισε ότι η αλλαγή δεν σχετίζεται με πολιτικές σκοπιμότητες αλλά με την ανάγκη διατήρησης της καθαρότητας των αρχικών στίχων, αφαιρώντας μεταγενέστερες προσθήκες.

Το "Αδέλφια της Ιταλίας", που αποτελεί και το όνομα του κόμματος της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, γράφτηκε το 1847 από τον ποιητή Γκοφρέντο Μαμέλι, πριν από την ενοποίηση της Ιταλίας.

Αν και οι πρωτότυποι στίχοι του Μαμέλι δεν περιλάμβαναν το "Si", η λέξη υπήρχε στην πρώτη μουσική επένδυση του ύμνου, που συνέθεσε ο Μικέλε Νοβάρο την ίδια χρονιά.

Οι αυθεντικοί στίχοι και η παρτιτούρα έχουν αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο της ιταλικής κυβέρνησης, προσφέροντας πρόσβαση στο κοινό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε στα 91 της η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι πέθανε χθες στο σπίτι της στο Μιλάνο, σε ηλικία 91 ετών, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς. Υπήρξε σημαντική μορφή της ιταλικής μουσικής, ηθοποιός και παρουσιάστρια.
Μασκότ Χειμερινοί Ολυμπιακοί
ΔΙΕΘΝΗ

Ολυμπιακοί Μιλάνο-Κορτίνα: Τιμή στον Αρμάνι και διαδηλώσεις

Η Μαράια Κάρεϊ έδωσε λάμψη στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Μιλάνο-Κορτίνα, ερμηνεύοντας το «Volare» στο «Σαν Σίρο», σε μια γιορτή που τόνισε τους δεσμούς μεταξύ των δύο πόλεων.
Βασιλική Αγίου Πέτρου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώμη: Αφαιρέθηκε τοιχογραφία αγγέλου που έμοιαζε στη Μελόνι

Τοιχογραφία με άγγελο που θύμιζε τη Μελόνι αφαιρέθηκε από εκκλησία στη Ρώμη, μετά από παρέμβαση Βατικανού. Η αύξηση επισκεπτών οφειλόταν στην τοιχογραφία και όχι στη λατρεία, προκαλώντας και το ενδιαφέρον του Υπουργείου Πολιτισμού.
Πλήθος σε συναυλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μπράιαν Μέι: «Επικίνδυνη η Αμερική για περιοδεία των Queen»

Ο Μπράιαν Μέι των Queen δήλωσε ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζουν περιοδεία στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη χώρα «επικίνδυνη» αυτή την περίοδο και εκφράζοντας τη λύπη του για την αλλαγή του κλίματος σε σχέση με το παρελθόν.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Φίλιπ Γκλας ακύρωσε πρεμιέρα στο Κέντρο Κένεντι λόγω ελέγχου Τραμπ

Ο Φίλιπ Γκλας απέσυρε την παγκόσμια πρεμιέρα της συμφωνίας "Lincoln" από το Κέντρο Κένεντι, σημειώνοντας ότι οι αξίες του έργου του δεν συμβαδίζουν με τη νέα διοίκηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ.