ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
Το κτήριο του Γερμανικού Κοινοβουλίου στο Βερολίνο σε ηλιόλουστη ημέρα.

Κατακόρυφη πτώση για τη δημοτικότητα της γερμανικής κυβέρνησης

Σύμφωνα με έρευνα του INSA για τη Bild, το 70% των πολιτών δηλώνει δυσαρέσκεια με την κυβέρνηση συνασπισμού, ενώ μόνο το 21% εκφράζει ικανοποίηση, το χαμηλότερο ποσοστό από την έναρξη της θητείας της τον Μάιο.

Σημαντική μείωση της υποστήριξης προς τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία καταγράφει νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Bild.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 70% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρέσκεια για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Μόλις το 21% του δείγματος εμφανίζεται ικανοποιημένο, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό χαμηλό από την ανάληψη της διακυβέρνησης τον Μάιο.

Παράλληλα, ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς αντιμετωπίζει αρνητικό κλίμα, καθώς το 68% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τη διακυβέρνησή του, ενώ μόνο το 23% εκφράζει έγκριση.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.005 πολιτών, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Την Παρασκευή, η κάτω Βουλή της Γερμανίας ενέκρινε νομοσχέδιο για μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού. Οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές, παρότι στοχεύουν στη σταθεροποίηση των συντάξεων, ενδέχεται να οδηγήσουν σε αυξήσεις φόρων και να επιβραδύνουν περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Μητσοτάκη με τον Επίτροπο Άμυνας της ΕΕ και τον Γερμανό ΥΠΕΞ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Άμυνας Andrius Kubilius και τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Johann Wadephul. Το βράδυ θα μιλήσει στην εκδήλωση του Κολλεγίου Αθηνών για τα 100 χρόνια.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Γερμανό ομόλογό του θα συναντήσει αύριο ο Γεραπετρίτης

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί στις 4 Μαΐου με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόχαν Βάντεφουλ, που επισκέπτεται την Αθήνα. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις Τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών τους.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Έτοιμος για περαιτέρω μείωση του αμερικανικού στρατού στη Γερμανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα αποσύρουν περισσότερους από 5.000 στρατιώτες από τη Γερμανία, επισημαίνοντας ότι η μείωση θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν στην πρόταση Τραμπ για απόσυρση στρατιωτικών από Γερμανία

Βουλευτές και γερουσιαστές Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, επικεφαλής επιτροπών Άμυνας, εκφράζουν ανησυχία για το σχέδιο Τραμπ να αποσύρει αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις από τη Γερμανία, τονίζοντας τον κίνδυνο για τις συμμαχίες.
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Αντιδράσεις στην απόσυρση 5.000 στρατιωτών των ΗΠΑ

Οι Γερμανοί πολιτικοί αντιδρούν με ψυχραιμία αλλά και κριτική στην απόφαση των ΗΠΑ για αποχώρηση 5.000 στρατιωτών. Τονίζουν ότι δεν χρειάζεται πανικός, αλλά επισημαίνουν την ανάγκη η Ευρώπη να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά της.