ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:21:48
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
Το κτήριο του Γερμανικού Κοινοβουλίου στο Βερολίνο σε ηλιόλουστη ημέρα.

Κατακόρυφη πτώση για τη δημοτικότητα της γερμανικής κυβέρνησης

Σύμφωνα με έρευνα του INSA για τη Bild, το 70% των πολιτών δηλώνει δυσαρέσκεια με την κυβέρνηση συνασπισμού, ενώ μόνο το 21% εκφράζει ικανοποίηση, το χαμηλότερο ποσοστό από την έναρξη της θητείας της τον Μάιο.

Σημαντική μείωση της υποστήριξης προς τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία καταγράφει νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Bild.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 70% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρέσκεια για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Μόλις το 21% του δείγματος εμφανίζεται ικανοποιημένο, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό χαμηλό από την ανάληψη της διακυβέρνησης τον Μάιο.

Παράλληλα, ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς αντιμετωπίζει αρνητικό κλίμα, καθώς το 68% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τη διακυβέρνησή του, ενώ μόνο το 23% εκφράζει έγκριση.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.005 πολιτών, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Την Παρασκευή, η κάτω Βουλή της Γερμανίας ενέκρινε νομοσχέδιο για μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού. Οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές, παρότι στοχεύουν στη σταθεροποίηση των συντάξεων, ενδέχεται να οδηγήσουν σε αυξήσεις φόρων και να επιβραδύνουν περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστουγεννιάτικη αγορά Μαγδεμβούργου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Δύο νεκροί από αυτοσχέδια πυροτεχνήματα τη νύχτα

Δύο 18χρονοι σκοτώθηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων στη Γερμανία. Τα περιστατικά ήταν ανεξάρτητα, ενώ τραυματισμοί σημειώθηκαν σε Ροστόκ και Λειψία. Η Πρωτοχρονιά στο Βερολίνο ήταν ηπιότερη από πέρυσι.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο 18χρονοι νεκροί στη Γερμανία από ατυχήματα με πυροτεχνήματα

Δυο 18χρονοι έχασαν τη ζωή τους από τραύματα που υπέστησαν σε ρίψεις πυροτεχνημάτων στη Μπίλεφελτ Γερμανίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Τα περιστατικά συνέβησαν σε διαφορετικές συνοικίες της πόλης.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο 18χρονοι νεκροί στη Γερμανία από ατυχήματα με πυροτεχνήματα

Δυο 18χρονοι έχασαν τη ζωή τους από τραύματα που υπέστησαν σε ρίψεις πυροτεχνημάτων στη Μπίλεφελτ Γερμανίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Τα περιστατικά συνέβησαν σε διαφορετικές συνοικίες της πόλης.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συζητήσεις ΗΠΑ και δυτικών για τερματισμό του

Αμερικανοί αξιωματούχοι συζήτησαν με Ουκρανούς και Ευρωπαίους για τα επόμενα βήματα στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, εστιάζοντας σε ενισχυμένες εγγυήσεις ασφάλειας και αποφυγή νέων συγκρούσεων.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Η Ευρώπη πρέπει να διεκδικήσει τα συμφέροντά της για ειρήνη το 2026

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να υπερασπίζεται πιο δυναμικά τα συμφέροντά της ενόψει ρωσικής επιθετικότητας και μεταβαλλόμενων δεσμών με τις ΗΠΑ, ενώ η Γερμανία ενίσχυσε αμυντικές δαπάνες από το 2023.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Μοιραζόμαστε την ανησυχία Ουκρανίας για κλιμάκωση του πολέμου

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι συμμερίζεται τους φόβους της Ουκρανίας πως οι ρωσικές κατηγορίες περί επίθεσης με drones μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για κλιμάκωση του πολέμου, παραθέτοντας τη σχετική προειδοποίηση του Ζελένσκι.