ΓΔ: 2346.72 1.38% Τζίρος: 453.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:32
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
Αστυνομικός της Ιταλίας δίπλα σε περιπολικό σε αστική περιοχή τη νύχτα.

Έρευνες στην Ιταλία για πολυτελείς εταιρείες που εκμεταλλεύονται Κινέζους

Δεκατρείς μεγάλες εταιρείες πολυτελείας, όπως οι Gucci, Versace και Yves Saint Laurent, κατηγορούνται από την ιταλική δικαιοσύνη για χρήση υπεργολάβων που εκμεταλλεύονται κινέζους εργάτες στην Ιταλία.

Δεκατρείς ακόμη μεγάλες εταιρείες ειδών πολυτελείας, μεταξύ των οποίων οι Gucci, Versace και Yves Saint Laurent, βρίσκονται στο επίκεντρο ερευνών της ιταλικής δικαιοσύνης για πιθανή αξιοποίηση υπεργολάβων που εκμεταλλεύονται κινέζους εργάτες στην Ιταλία.

Σύμφωνα με αίτημα πληροφοριών που αποκαλύφθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, εισαγγελέας του Μιλάνου εντόπισε προϊόντα –όπως τσάντες, πορτοφόλια και ρούχα– αυτών των μαρκών σε εργαστήρια όπου διαπιστώθηκαν «σοβαρές συνθήκες εκμετάλλευσης» εργαζομένων κινεζικής καταγωγής.

Η έρευνα αφορά μάρκες του ομίλου Kering (Gucci, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen), την Givenchy (LVMH), την Prada και το νέο απόκτημά της Versace, αλλά και τις Ferragamo, Pinko, Dolce & Gabbana, Missoni, Off-White, Coccinelle και τον κολοσσό αθλητικών ειδών Adidas.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τις εταιρείες, που διατηρούν το τεκμήριο της αθωότητας, να προσκομίσουν άμεσα έγγραφα για τις αλυσίδες εφοδιασμού τους, στο πλαίσιο εσωτερικών ελέγχων.

Στο παρελθόν, μεγάλα ονόματα της μόδας όπως η Dior (Kering), οι Tod's, Alviero Martini, θυγατρική της Armani και η Loro Piana (LVMH) έχουν επίσης βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών για παρόμοιες υποθέσεις.

Οι έρευνες αποκάλυψαν «άθλιους μισθούς» και περιστατικά όπου εργάτες κοιμούνται μέσα στα εργαστήρια, παράγοντας προϊόντα που πωλούνται έναντι χιλιάδων ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει σοβαρή έλλειψη εποπτείας στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Βάσει της ιταλικής νομοθεσίας, οι επιχειρήσεις μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνες για παραβάσεις των εγκεκριμένων προμηθευτών τους. Οι υπερασπιστές των εργαζομένων στη βιομηχανία της μόδας καταγγέλλουν συστηματικές καταχρήσεις εδώ και δεκαετίες.

Η ιταλική κυβέρνηση αντέδρασε, με τον υπουργό Βιομηχανίας και «Made in Italy» Αντόλφο Ούρσο να δηλώνει πως η φήμη των εταιρειών αυτών «δέχεται επίθεση».

Η Tod's, αρνούμενη οποιαδήποτε παρατυπία, έλαβε προθεσμία 11 εβδομάδων από δικαστή του Μιλάνου για να ενισχύσει το σύστημα ελέγχου των προμηθευτών της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικός στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τορίνο: Νεαρός συνελήφθη για επίθεση κατά αστυνομικού

Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν 22χρονο για επίθεση με σφυρί και κλωτσιές κατά αστυνομικού σε επεισόδια στο Τορίνο. Ο 29χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται με ψυχολογική υποστήριξη και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σύντομα.
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

Στο εδώλιο στην Ιταλία αστυνομικοί για πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών

Ξεκίνησε στην Κροτόνε η δίκη τεσσάρων αστυνομικών και δύο λιμενικών για καθυστερημένη παρέμβαση σε ναυάγιο το 2023, όπου πνίγηκαν τουλάχιστον 94 μετανάστες. Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης Μελόνι.
Εκλογές στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στις 22-23 Μαρτίου το δημοψήφισμα για τη δικαστική μεταρρύθμιση

Η κυβέρνηση της Μελόνι όρισε το δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στις 22-23 Μαρτίου. Οι υποστηρικτές του «όχι» αντιδρούν λόγω έλλειψης χρόνου για εκστρατεία και σχεδιάζουν να προσφύγουν κατά της απόφασης.
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Νέα γυναικοκτονία με δράστη τον σύζυγο της γυναίκας

Γυναικοκτονία κοντά στην Ανκόνα: 49χρονη από τη Βόρεια Μακεδονία ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Κατηγορούμενος ο 50χρονος σύζυγός της, ο οποίος διαφεύγει. Στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να τη σκοτώσει με τσεκούρι.