ΓΔ: 2033.93 -1.09% Τζίρος: 59.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:01:36
Skopia-epixeiriseis
Shutterstock

Β. Μακεδονία: Συγγνώμη και απόσυρση γραμματοσήμου με τον χάρτη της φασιστικής Κροατίας

«Ζητούμε συγγνώμη και λυπούμαστε για το ακούσιο λάθος και τις τεχνικές παραλείψεις κατά την έκδοση της σειράς γραμματοσήμων "Βόρεια Μακεδονία στην ΕΕ"» αναφέρεται σε ανακοίνωσητ.

Τα Ταχυδρομεία της Βόρειας Μακεδονίας ζήτησαν συγνώμη και απέσυραν την έκδοση σειράς γραμματοσήμων στην οποία απεικονίζεται ο χάρτης του φασιστικού «Ανεξάρτητου Κράτους της Κροατίας», την περίοδο 1941-1945, με εδάφη που ανήκουν στην Σερβία, την Βοσνία -Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο.

«Ζητούμε συγγνώμη και λυπούμαστε για το ακούσιο λάθος και τις τεχνικές παραλείψεις κατά την έκδοση της σειράς γραμματοσήμων "Βόρεια Μακεδονία στην ΕΕ", που συμπίπτει μάλιστα με την 9η Μαΐου, την Ημέρα της Ευρώπης. Στόχος μας με αυτό το γραμματόσημο ήταν να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς την Κροατική Προεδρία της ΕΕ για τη βοήθεια και την υποστήριξη που παρέχει η Δημοκρατία της Κροατίας στη χώρα μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Ταχυδρομείων της Βόρειας Μακεδονίας.

Είχε προηγηθεί αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας, το οποίο νωρίτερα σήμερα επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Βόρειας Μακεδονίας στο Βελιγράδι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά σε νοσοκομείο Τέτοβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Κότσανι της Βόρειας Μακεδονίας

Ξεκίνησε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά σε νυχτερινό κλαμπ στο Κότσανι που προκάλεσε 63 θανάτους και 200 τραυματίες. Στο εδώλιο κάθονται 35 άτομα, μεταξύ τους ιδιοκτήτες, πρώην αξιωματούχοι και κρατικοί λειτουργοί.
πλατεία Μακεδονίας Σκόπια βράδυ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ενώνει τα Βαλκάνια στη Β. Μακεδονία

Σε μια συναυλία στα Σκόπια, 39 μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης μάγεψαν το κοινό με θρακιώτικα τραγούδια, στα πλαίσια εκδήλωσης της Ελληνικής Πρεσβείας που προωθεί τη συνεργασία και τη φιλία μεταξύ των δύο λαών.
πλατεία Μακεδονίας Σκόπια βράδυ
ΔΙΕΘΝΗ

Μαζική διαδήλωση στα Σκόπια για δικαιοσύνη μετά το δυστύχημα στο Κότσανι

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στα Σκόπια για την τραγωδία της Κότσανι, όπου πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στοίχισε τη ζωή σε 63 άτομα. Η πορεία με πανό των θυμάτων κατέληξε στο Δικαστικό Μέγαρο.
Σύγχρονη εργασία γραφείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Βόρεια Μακεδονία μετά από έξι χρόνια

Είκοσι δύο ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στην πρώτη αποστολή στα Σκόπια μετά από έξι χρόνια, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.
Σωληνωτές εγκαταστάσεις Κορίνθου
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκινά ξανά η λειτουργία του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκης-Σκοπίων

Η Βόρεια Μακεδονία αποφάσισε να καταβάλει το αντίτιμο για τη μεταφορά πετρελαϊκών προϊόντων μέσω του αγωγού VARDAX, ανοίγοντας τον δρόμο για την επαναλειτουργία του αγωγού Θεσσαλονίκης-Σκοπίων μετά από 12 χρόνια αδράνειας.
Σήραγγα Μετρό Θεσσαλονίκης
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία-Βόρεια Μακεδονία: Συμφωνία για σήραγγα μετά από 100 χρόνια

Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία υπέγραψαν συμφωνία για τη σιδηροδρομική σήραγγα Γκιουέσεβο, μήκους 2,4 χλμ., ενισχύοντας τη διασύνδεση και την οικονομική ανάπτυξη μέσω των Διαδρόμων 8 και «Δυτικά Βαλκάνια - Ανατολική Μεσόγειος».