ΓΔ: 2471.78 -0.52% Τζίρος: 362.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας

Ο Αμερικανός απεσταλμένος συναντήθηκε με Ουκρανούς μετά τις συνομιλίες στη Μόσχα

Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, συναντήθηκε με την ουκρανική αντιπροσωπεία μετά τις συνομιλίες στη Μόσχα με τον Πούτιν, σύμφωνα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ. Αναμένονται νέες συνομιλίες στην Αμερική σύντομα.

Επαφές μεταξύ του ειδικού απεσταλμένου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, και της ουκρανικής αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκαν μετά τις συνομιλίες που είχε ο κ. Γουίτκοφ στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρίι Σιμπίχα.

Ο κ. Σιμπίχα, σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες, ανέφερε πως «υπήρξε μια επαφή μεταξύ του επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας και του κ. Γουίτκοφ».

Επιπλέον, σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι της αμερικανικής πλευράς χαρακτήρισαν τις συνομιλίες στη Μόσχα ως θετικές και προσκάλεσαν την ουκρανική αντιπροσωπεία να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες το προσεχές διάστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Είχα εποικοδομητικές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε καλές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία, αποφεύγοντας να πει αν θεωρεί τον Πούτιν υπεύθυνο για τη σύγκρουση, ενώ σημείωσε ότι προσπαθεί να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη σύνοδο της G7 πως η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει με την Ουκρανία και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Ανέφερε επίσης τις μεγάλες απώλειες και των δύο πλευρών από την έναρξη της σύγκρουσης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει για Ουκρανία - Κριτική σε Νετανιάχου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη σύνοδο G7 ότι η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει με την Ουκρανία λόγω των τεράστιων απωλειών και πως είχε θετική συνάντηση με τον Ζελένσκι, τον οποίο θα ξαναδεί αργότερα μέσα στην ημέρα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Πρόταση συνάντησης με Πούτιν στις ΗΠΑ για τον πόλεμο

Ο Ζελένσκι πρότεινε στον Τραμπ να συναντηθεί με τον Πούτιν στις ΗΠΑ, τονίζοντας πως πρόκειται για μορφή που ο Πούτιν δύσκολα θα απέρριπτε. Εάν η Ρωσία αρνηθεί, τόνισε ότι θα χρειαστεί επιπλέον πίεση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ δηλώνει ενθουσιασμένος για πιθανή συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θεωρεί υπέροχη ιδέα μια συνάντηση των ηγετών Ουκρανίας και Ρωσίας για να βρεθεί λύση στον πόλεμο, τονίζοντας ότι απαιτούνται συμβιβασμοί για να επιτευχθεί συμφωνία.