ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο

Συγκρούσεις στο Ποκρόφσκ: Ουκρανοί αντιστέκονται, Ρωσία ανακοινώνει νίκη

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στο Ποκρόφσκ, ουκρανικές δυνάμεις κρατούν το βόρειο τμήμα, ενώ η Μόσχα ανακοινώνει πλήρη κατάληψη και ο Πούτιν χαιρετά τη ρωσική «νίκη», σύμφωνα με το Reuters.

Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, με τα ουκρανικά στρατεύματα να διατηρούν τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της στρατηγικής σημασίας πόλης Ποκρόφσκ, σύμφωνα με δηλώσεις της μονάδας του στρατού που επιχειρεί στην περιοχή στο Reuters.

Το 7ο Σώμα Ταχείας Αντίδρασης των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων ανέφερε ότι πραγματοποίησε επιθέσεις στο νότιο τμήμα της πόλης, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο ρωσικών δυνάμεων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, χαιρέτισε την πλήρη κατάληψη του Ποκρόφσκ, μετά από σχετική ανακοίνωση του ρωσικού στρατού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Ο Τραμπ θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο, από το Ουζμπεκιστάν, τόνισε πως Ουκρανία και Ρωσία πρέπει να επικεντρωθούν στον τερματισμό του πολέμου. Ανέφερε πως δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει συνάντηση ηγετών ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας για το θέμα.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Ρωσικά πλήγματα με μία νεκρή και πέντε τραυματίες

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Κίεβο το βράδυ της Κυριακής, προκαλώντας τον θάνατο μίας 21χρονης και τραυματισμούς σε πέντε άτομα. Ζημιές υπέστησαν δύο συνοικίες, ένα ιατρικό κέντρο, σταθμός μετρό και συγκρότημα κατοικιών.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές σε σταθμό μετρό Κιέβου από ρωσική πυραυλική επίθεση

Το Κίεβο δέχθηκε νέο κύμα ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων τα ξημερώματα, με καταστροφές σε σταθμό μετρό, μια νεκρή 21χρονη και δύο τραυματίες. Ζημιές σημειώθηκαν σε ιατρικό κέντρο και σε άλλο κτίριο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κλίτσκο.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Πρόταση για σύνοδο με Τραμπ, Σι για Ουκρανία – Η συμφωνία με ντίζελ

Ο Πούτιν πρότεινε σύνοδο κορυφής με Τραμπ και Σι για διαπραγματεύσεις σχετικά με την Ουκρανία, με ευνοϊκούς για τη Μόσχα όρους, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Η απουσία Ζελένσκι προκαλεί ανησυχία σε Ευρωπαίους ηγέτες.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο

Μια 21χρονη σκοτώθηκε και δύο άτομα τραυματίστηκαν από ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βιτάλι Κλίτσκο. Ζημιές υπέστησαν ιατρικό κέντρο και άλλο ένα κτίριο.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Ο Ζελένσκι δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι δεν θέλει να σταματήσει ο πόλεμος, υπερασπίστηκε την αναστολή κυρώσεων στη Ρωσία και τόνισε ότι στόχος του είναι η διατήρηση της Μόσχας στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη.