ΓΔ: 2485.75 -0.89% Τζίρος: 606.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αεροδρόμιο Κίνας εσωτερικό
Άποψη του εσωτερικού ενός αεροδρομίου στην Κίνα με επιβάτες και ταμπέλες πτήσεων.

Κίνα: Άνω του 20% αύξηση στην πολιτική αεροπορία τον Οκτώβριο

Η πολιτική αεροπορία στην Κίνα σημείωσε ετήσια αύξηση άνω του 20% σε επιβάτες εξωτερικού και εμπορικό φορτίο τον Οκτώβριο, με ρεκόρ 900.000 τόνους φορτίου και ταχυδρομείου, σύμφωνα με τα στοιχεία της CAAC.

Σημαντική ετήσια άνοδος άνω του 20% καταγράφηκε τον Οκτώβριο στη διακίνηση επιβατών εξωτερικού και του εμπορικού φορτίου στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας στην Κίνα.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC), ο μηνιαίος όγκος επεξεργασίας αεροπορικού εμπορικού φόρτου και ταχυδρομείου ξεπέρασε τους 900.000 τόνους, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ.

Το συνολικό παραγωγικό αποτέλεσμα για τη μεταφορά αεροπορικού εμπορικού φορτίου διαμορφώθηκε στα 14,6 δισ. τονοχιλιόμετρα, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 10,8%.

Η διακίνηση επιβατών ανήλθε στα 67,84 εκατομμύρια, αυξημένη κατά 5,8% σε ετήσια βάση, ενώ το μεταφερόμενο φορτίο και ταχυδρομείο ενισχύθηκε κατά 13,4%, φτάνοντας περίπου στους 917.000 τόνους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορίζοντας της Σανγκάης νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Σανγκάη: Δεύτερη παγκοσμίως ως ναυτιλιακό κέντρο, σύμφωνα με ISCDI

Η Σανγκάη ανέβηκε στη 2η θέση των ναυτιλιακών κέντρων παγκοσμίως, βάσει της ετήσιας έκθεσης Xinhua-Baltic ISCDI, ξεπερνώντας το Λονδίνο και πίσω μόνο από τη Σιγκαπούρη, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοσή της από το 2014.
Φαναράκια Κινεζικής Πρωτοχρονιάς
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Κίνα κατά τη θερινή περίοδο

Η φετινή τουριστική περίοδος στην Κίνα κινείται δυναμικά, με τον σιδηρόδρομο να εξυπηρετεί πάνω από 1 δισ. ταξίδια και τις αεροπορικές κρατήσεις να σπάνε ρεκόρ, αλλάζοντας τα δεδομένα στον κινεζικό τουρισμό.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα προσθέτει 92 νέους διεθνείς εμπορικούς αεροπορικούς προορισμούς

Η Κίνα εγκαινίασε 92 νέους διεθνείς εμπορικούς αεροπορικούς προορισμούς στο πρώτο εξάμηνο του 2024, με πάνω από 210 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις, μεταφέροντας κυρίως τεχνολογικά προϊόντα και ηλεκτρονικό εμπόριο.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Απαιτούνται κι άλλα μέτρα λόγω ουρών στα αεροδρόμια της ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχθηκε πως χρειάζονται ακόμη βήματα για να λυθούν τα προβλήματα με τους αυτοματοποιημένους ελέγχους στα σύνορα της ΕΕ, που έχουν φέρει μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια.