ΓΔ: 2210.48 0.19% Τζίρος: 31.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:17:39
Φώτο: Shutterstock

Στην Γερμανία δώρισαν 2.600 λίτρα μπύρας λόγω του lockdown

Η γερμανική ένωση ζυθοποιών προειδοποιεί πως ο κλάδος αντιμετωπίζει πτώση των πωλήσεων εξαιτίας της μείωσης των εξαγωγών και το lockdown της γερμανικής οικονομίας, ενώ ακυρώθηκε και το Oktoberfest.

Το lockdown αποδεικνύεται πως δεν είναι απαραίτητα κακό για όλους, καθώς ένα γερμανικό ζυθοποιείο αποφάσισε χθες να δώσει δωρεάν 2.600 λίτρα μπύρας αφού δεν μπορούσε να την διαθέσει σε ξενοδοχεία και εστιατόρια εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων. Οπότε, αντί να την πετάξουν, οι ιδιοκτήτες του ζυθοποιείου Βίλινγκερ, στο δυτικό κρατίδιο της Έσσης, αποφάσισαν να προσφέρουν δωρεάν την ελαφριά, μαύρη μπύρα.

Ο ιδιοκτήτης Φραντς Μαστ είπε ότι έπρεπε να αδειάσει τις δεξαμενές το συντομότερο δυνατό για να τις γεμίσει ξανά με φρέσκια μπύρα ώστε να είναι έτοιμος όταν θα επιτραπεί να ανοίξουν ξανά τα μπαρ και ιδέα πήγε περίφημα.

Δεκάδες άνθρωποι στάθηκαν υπομονετικά στην ουρά έξω από το ζυθοποιείο, φορώντας μάσκες και ακολουθώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Πολλοί πήραν γεμάτους κουβάδες και κουτιά στο σπίτι τους. «Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους, και ελπίζουμε ότι θα είναι το ίδιο υποστηρικτικοί όταν ξανανοίξουμε, να έρθουν εδώ και να μας προτιμήσουν», δήλωσε ο Μαστ στην τηλεόραση του Reuters.

Η ένωση ζυθοποιών Deutsche Brauer Bund προειδοποίησε ότι οι ζυθοποιοί αντιμετωπίζουν πτώση των πωλήσεων λόγω της μείωσης των εξαγωγών, ιδίως προς την Κίνα και την Ιταλία. Ο κατ’ οίκον περιορισμός, εν τω μεταξύ, έχει αφήσει τα εστιατόρια και τα μπαρ κλειστά και τα γήπεδα ποδοσφαίρου άδεια.Το Oktoberfest της Βαυαρίας, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο, ακυρώθηκε.

Το ζυθοποιείο είχε αρχικά προγραμματίσει να δώσει 540 λίτρα, αλλά η ποσότητα αυτή εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες. «Ελπίζω να βοηθήσει το ζυθοποιείο, γι 'αυτό είμαστε εδώ. Έτσι, μπορούμε να καθίσουμε στον κήπο αργότερα σήμερα, στον ήλιο, και να έχουμε μια ωραία μπύρα Βίλινγκερ», είπε η πελάτισσα Νάταλι Τζούλιους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδηλωτής με ντουντούκα
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Η ηγεσία του Ιράν δεν έχει πια νομιμοποίηση

Ο Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε ότι η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση λόγω της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων και πως ένα καθεστώς που χρησιμοποιεί θανατηφόρα βία βρίσκεται στο τέλος του.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Κατηγορίες σε Ουκρανούς για σχέδιο εκρηκτικών δεμάτων υπέρ Ρωσίας

Δύο Ουκρανοί κατηγορούνται στη Γερμανία για σχέδιο πυροδότησης δεμάτων υπέρ των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ενισχύοντας τους φόβους για υβριδικές επιθέσεις στη μετά την εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ρωσία αρνείται ανάμειξη.
Οικονομία Γερμανίας πτώση
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί χονδρέμποροι προβλέπουν νέα πτώση πωλήσεων και ζητούν δράση

Οι Γερμανοί χονδρέμποροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας πτώση πωλήσεων και το 2026, με εξαντλημένα αποθέματα, και ζητούν από την κυβέρνηση γενναίες αποφάσεις αντί για υποσχεσιολογία, προειδοποιώντας για λουκέτα και χαμένες θέσεις.
κράνος ΕΕ άμυνας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί έφεδροι προτείνουν ευρωπαϊκές δυνάμεις στη Γροιλανδία κατά Τραμπ

Η Ένωση Εφέδρων των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων προτείνει αποστολή ευρωπαϊκών δυνάμεων στη Γροιλανδία για να αποτραπεί ενδεχόμενη αμερικανική κατάληψη, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή ενότητα και παρουσία.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μειωμένη η απασχόληση προσφύγων στη χώρα

Τα ποσοστά απασχόλησης προσφύγων στη Γερμανία παραμένουν χαμηλά, με καλύτερες ευκαιρίες στις μεγάλες πόλεις, όπως το Αμβούργο (54,7%), λόγω πλήθους θέσεων και υποστηρικτικών μέτρων, σε αντίθεση με τα αγροτικά κρατίδια.