ΓΔ: 2657.85 0.98% Τζίρος: 56.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:46:37
Διασώστες ασθενοφόρου Ισραήλ
Ισραηλινοί διασώστες παρέχουν φροντίδα σε τραυματία κοντά σε ασθενοφόρο μετά από τρομοκρατικό χτύπημα.

Επίθεση στη Δυτική Όχθη: Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες στο Ισραήλ

Επίθεση με αυτοκίνητο και μαχαίρι στη νότια Δυτική Όχθη είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό και τρεις τραυματίες, σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες διάσωσης και τον στρατό.

Επίθεση με όχημα και μαχαίρι σημειώθηκε σήμερα στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τριών ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών υπηρεσιών διάσωσης και του ισραηλινού στρατού.

Η υπηρεσία Magen David Adom (MDA), το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού, επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός άνδρα περίπου 30 ετών. Παράλληλα, μετέφερε σε νοσοκομεία της Ιερουσαλήμ τρία τραυματισμένα άτομα, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα περίπου 40 ετών και έναν έφηβο 15 ετών, οι οποίοι φέρουν "πληγές από αιχμηρό αντικείμενο".

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο και μαχαίρι, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη διασταύρωση του Γκους Ετζιόν, σε περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στις παλαιστινιακές πόλεις Βηθλεέμ και Χεβρώνα, κοντά σε εβραϊκούς οικισμούς. Η συγκεκριμένη διασταύρωση έχει αποτελέσει επανειλημμένα σκηνικό επιθέσεων κατά Ισραηλινών από το 2015.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Απαγόρευση εισόδου σε δύο Σουηδούς ευρωβουλευτές από το Ισραήλ

Οι ισραηλινές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο σε δύο Σουηδούς ευρωβουλευτές της αριστεράς, που σκόπευαν να επισκεφθούν την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λόγω των εχθρικών τους θέσεων και κατηγοριών κατά του Ισραήλ.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σύρου ΥΠΕΞ με αρχηγό Μοσάντ, αναφέρουν πηγές

Στην Ιορδανία συναντήθηκαν ο σύρος ΥΠΕΞ και ο αρχηγός της Μοσάντ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, λίγες μέρες μετά από ισραηλινή επίθεση στη Συρία. Συζήτησαν για κοινή αίθουσα επιχειρήσεων με αμερικανική επίβλεψη.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Πιθανότατη μια επανέναρξη των συνομιλιών με το Ισραήλ

Η Συρία αναμένει επανέναρξη διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ για συμφωνία ασφαλείας και αποχώρηση ισραηλινών στρατευμάτων, ενώ καλεί το Ισραήλ να αξιοποιήσει τη διπλωματική δυνατότητα και ζητά τερματισμό των επιθέσεων.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα διαψεύδει τουρκική παρουσία σε συριακή βάση που χτύπησε το Ισραήλ

Η Τουρκία διαψεύδει την παρουσία τουρκικών δυνάμεων στη συριακή βάση που δέχθηκε ισραηλινή επίθεση, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία εκεί. Διαβεβαιώνει πως στηρίζει την κυριαρχία της Συρίας.
Μαχητικά της Ισραηλινής Αεροπορίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Αποφασιστικότητα Τελ Αβίβ για απειλές στα σύνορα με Συρία

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ του Ισραήλ τόνισε ότι δεν θα επιτραπεί σε εχθρικές δυνάμεις να εδραιωθούν στα σύνορα με τη Συρία, μετά από νέες ισραηλινές επιθέσεις. Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί απειλές στην ασφάλειά του.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Συρία αγνόησε τις προειδοποιήσεις για τουρκικά στρατεύματα

Ο Νετανιάχου διεμήνυσε πως το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί απειλές στην ασφάλειά του, μετά τις επιδρομές στη βάση Αμπού αλ-Ντουχούρ, κατηγορώντας τη Συρία ότι επέτρεψε τουρκική στρατιωτική παρουσία κοντά στο Χαλέπι, παραβιάζοντας το status quo.