ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε επίσημη ομιλία με φόντο τη σημαία του Ισραήλ.

Νετανιάχου κατά εξτρεμιστών: Καταγγέλλει τη βία στο Ισραήλ

Ο Νετανιάχου καταδίκασε τη βία «μιας χούφτας εξτρεμιστών» μετά από νέα επίθεση σε παλαιστινιακό χωριό, τονίζοντας πως δεν εκπροσωπούν τους εποίκους. Καταδίκες και από Λαπίντ και Γκολάν για κλιμάκωση και «εβραϊκή τρομοκρατία».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, καταδίκασε τη βία που προκάλεσε "μια χούφτα εξτρεμιστών" στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά από νέα επίθεση σε παλαιστινιακό χωριό.

Η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Τζαμπάα, κοντά στη Βηθλεέμ, και προκάλεσε αντιδράσεις από την ισραηλινή πολιτική σκηνή. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ, χαρακτήρισε το περιστατικό "ακόμη ένα βήμα κλιμάκωσης της βίας" από "βίαιους εγκληματίες", ενώ ο Γιαΐρ Γκολάν, επικεφαλής του αριστερού συνασπισμού "Οι Δημοκράτες", έκανε λόγο για "εβραϊκή τρομοκρατία εκτός ελέγχου".

Σε ανακοίνωσή του, ο Νετανιάχου τόνισε πως οι ταραχές υποκινούνται από εξτρεμιστικά στοιχεία που "δεν εκπροσωπούν τους εποίκους στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια", όπως αποκαλούνται στο Ισραήλ τα εδάφη της Δυτικής Όχθης. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα και θα συγκαλέσει τους αρμόδιους υπουργούς για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, μετά την επίθεση στην Τζαμπάα, υπήρξε επιχείρηση για τη σύλληψη υπόπτων, καθώς αναφέρθηκε επιδρομή "αρκετών δεκάδων Ισραηλινών πολιτών" που έβαλαν φωτιά και βανδάλισαν σπίτια και οχήματα.

Το περιστατικό ακολούθησε την επιχείρηση κατεδάφισης και εκκένωσης του φυλακίου εβραϊκού οικισμού Τζουρ Μισγάβι, στο σύμπλεγμα Γκους Ετζιόν, νότια της Ιερουσαλήμ, από εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Η επίθεση στο χωριό εκτιμάται πως αποτέλεσε αντίδραση στη διάλυση του φυλακίου στην περιοχή από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Χριστούγεννα υπό πολιορκία: Η ισραηλινή επίθεση στην Παλαιστίνη συνεχίζεται

Συνεχίζεται η επιθετικότητα του Ισραήλ σε βάρος των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, με την εορταστική περίοδο να επισκιάζεται από τις συγκρούσεις και τις εντάσεις στην περιοχή.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Επιθέσεις του στρατού στο Λίβανο μετά από ειδοποίηση εκκένωσης

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους της Χεζμπολαχ σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, αφού προειδοποίησε τους κατοίκους του χωριού Σοχμόρ στον νοτιοανατολικό Λίβανο να εκκενώσουν λόγω επικείμενων βομβαρδισμών.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Έτοιμο να απαντήσει δυναμικά σε Ισραήλ και ΗΠΑ, λένε οι Φρουροί

Ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησε ότι η χώρα θα απαντήσει δυναμικά σε κάθε επίθεση από ΗΠΑ ή Ισραήλ, κατηγορώντας τους ηγέτες τους ως υπεύθυνους για αναταραχές και «δολοφόνους της ιρανικής νεολαίας».
Κατεστραμμένα κτίρια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Έξι μαχητές σκοτώθηκαν στο νότιο τμήμα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως σκότωσε έξι μαχητές στη νότια Γάζα, αναθεωρώντας τον απολογισμό σύγκρουσης και κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση» της εκεχειρίας. Πάνω στους μαχητές βρέθηκαν διάφορα όπλα.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά βλήματα έπεσαν σε απόσταση 150 μέτρων από κυανόκρανους στον Λίβανο

Η FINUL ανακοίνωσε ότι ισραηλινό άρμα μάχης άνοιξε πυρ κοντά σε κυανόκρανους, μια ανησυχητικά συχνή τακτική το τελευταίο διάστημα. Δεν υπήρξαν θύματα, ενώ παρατηρήθηκε κίνηση δύο αρμάτων Merkava στο έδαφος του Λιβάνου.