ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε επίσημη ομιλία με φόντο τη σημαία του Ισραήλ.

Νετανιάχου κατά εξτρεμιστών: Καταγγέλλει τη βία στο Ισραήλ

Ο Νετανιάχου καταδίκασε τη βία «μιας χούφτας εξτρεμιστών» μετά από νέα επίθεση σε παλαιστινιακό χωριό, τονίζοντας πως δεν εκπροσωπούν τους εποίκους. Καταδίκες και από Λαπίντ και Γκολάν για κλιμάκωση και «εβραϊκή τρομοκρατία».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, καταδίκασε τη βία που προκάλεσε "μια χούφτα εξτρεμιστών" στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά από νέα επίθεση σε παλαιστινιακό χωριό.

Η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Τζαμπάα, κοντά στη Βηθλεέμ, και προκάλεσε αντιδράσεις από την ισραηλινή πολιτική σκηνή. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ, χαρακτήρισε το περιστατικό "ακόμη ένα βήμα κλιμάκωσης της βίας" από "βίαιους εγκληματίες", ενώ ο Γιαΐρ Γκολάν, επικεφαλής του αριστερού συνασπισμού "Οι Δημοκράτες", έκανε λόγο για "εβραϊκή τρομοκρατία εκτός ελέγχου".

Σε ανακοίνωσή του, ο Νετανιάχου τόνισε πως οι ταραχές υποκινούνται από εξτρεμιστικά στοιχεία που "δεν εκπροσωπούν τους εποίκους στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια", όπως αποκαλούνται στο Ισραήλ τα εδάφη της Δυτικής Όχθης. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα και θα συγκαλέσει τους αρμόδιους υπουργούς για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, μετά την επίθεση στην Τζαμπάα, υπήρξε επιχείρηση για τη σύλληψη υπόπτων, καθώς αναφέρθηκε επιδρομή "αρκετών δεκάδων Ισραηλινών πολιτών" που έβαλαν φωτιά και βανδάλισαν σπίτια και οχήματα.

Το περιστατικό ακολούθησε την επιχείρηση κατεδάφισης και εκκένωσης του φυλακίου εβραϊκού οικισμού Τζουρ Μισγάβι, στο σύμπλεγμα Γκους Ετζιόν, νότια της Ιερουσαλήμ, από εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Η επίθεση στο χωριό εκτιμάται πως αποτέλεσε αντίδραση στη διάλυση του φυλακίου στην περιοχή από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη Βηρυτό, πρωτεύουσα του Λιβάνου

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη Βηρυτό εν μέσω νέας κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολά τις τελευταίες ημέρες, με αμοιβαίες επιθέσεις ως αντίποινα για τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ και τους βομβαρδισμούς σε Ιράν και Λίβανο.
Πινακίδα στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Σκοτώσαμε Ιρανό διοικητή στην Τεχεράνη

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε στην Τεχεράνη τον Νταούντ Αλί Ζαντέχ, ανώτερο διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης υπεύθυνο για τον Λίβανο, κατά τη διάρκεια της κοινής επίθεσης Ισραήλ-ΗΠΑ εναντίον του Ιράν.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Επίθεση του στρατού σε υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε υπόγεια εγκατάσταση στα δυτικά της Τεχεράνης, όπου Ιρανοί επιστήμονες ανέπτυσσαν πυρηνικά όπλα, προκαλώντας σημαντικό πλήγμα στις δυνατότητες του Ιράν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο υφυπουργός Άμυνας κατηγορεί το Ισραήλ για τον θάνατο Χαμενεΐ

Αξιωματούχος του Πενταγώνου συνέδεσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ με ισραηλινές επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος των ΗΠΑ παραμένει ο περιορισμός των στρατιωτικών δυνατοτήτων του Ιράν, ιδίως κατά αμερικανικών και συμμαχικών βάσεων.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές εκρήξεις σε Ντόχα, Άμπου Ντάμπι και Ντουμπάι σύμφωνα με αναφορές

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στη Ντόχα, το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με δημοσιογράφους και αυτόπτες μάρτυρες, λόγω των συνεχιζόμενων ιρανικών επιθέσεων σε χώρες του Κόλπου ως αντίποινα για ενέργειες ΗΠΑ και Ισραήλ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανός στρατηγός απειλεί πλήγματα σε οικονομικά κέντρα Μ. Ανατολής

Στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποιεί ότι νέες επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν θα φέρουν αντίποινα σε όλα τα οικονομικά κέντρα της Μ. Ανατολής, με εκτίναξη τιμών πετρελαίου πάνω από 200 δολ. αν κλείσει το Στενό του Ορμούζ.