ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ποδόσφαιρο σε γήπεδο
Μπάλα ποδοσφαίρου στο γήπεδο με φώτα στο βάθος, ιδανική για ειδήσεις αθλητισμού.

Ιράκ-ΗΑΕ 1-1: Ισοπαλία στο πρώτο play-off για τα προκριματικά Μουντιάλ

Ιράκ και ΗΑΕ έμειναν στο 1-1 στο Αμπού Ντάμπι, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα της πρόκρισης για τη ρεβάνς στη Βασόρα. Ο νικητής περνά στα διηπειρωτικά play off για μια θέση στο Μουντιάλ 2026 σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό.

Σε ισοπαλία 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση μεταξύ Ιράκ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Αμπού Ντάμπι, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, διατηρώντας ανοιχτή τη μάχη για την πρόκριση στα play off του Μουντιάλ 2026. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Διεθνές Στάδιο της Βασόρας την Τρίτη 18 Νοεμβρίου.

Το σκορ άνοιξε ο Άλι Αλ-Χαμάντι της Λούτον στο 10ο λεπτό για το Ιράκ, με τον Λουανζίνιο να απαντά με κεφαλιά στο 18ο λεπτό, ισοφαρίζοντας για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η ομάδα του Κόσμιν Ολαρόιου εξασφάλισε έτσι πολύτιμο αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς.

Ο νικητής του ζευγαριού θα προκριθεί στα διηπειρωτικά play off του Μαρτίου. Εκεί θα κριθεί η τελευταία θέση για το διευρυμένο Μουντιάλ των 48 ομάδων, που θα φιλοξενηθεί σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Μεξικό το επόμενο καλοκαίρι.

Ιράκ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διεκδικούν την επιστροφή τους σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από δεκαετίες. Το Ιράκ είχε συμμετάσχει τελευταία φορά το 1986 στο Μεξικό, ενώ τα Εμιράτα το 1990 στην Ιταλία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ