ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
ΑΠΕ

Τέλος οι φήμες για τον Κιμ: Πρώτη δημόσια εμφάνιση από τις 11 Απριλίου

O Κιμ Γιονγκ Ουν παρέστη στα εγκαίνια νέου εργοστασίου παραγωγής λιπασμάτων στη Σουντσόν χθες Παρασκευή. Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Κιμ έπειτα από εβδομάδες.

Επίσημη εφημερίδα της Βόρειας Κορέας δημοσίευσε σήμερα φωτογραφίες του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, του οποίου η πρόσφατη απουσία από τον δημόσιο βίο προκάλεσε πολλές εικασίες.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Rodong Sinmun είχαν ημερομηνία 1η Μαΐου και απαθανατίζουν την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Κιμ έπειτα από εβδομάδες.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας, το KCNA, μετέδωσε νωρίτερα ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρέστη στα εγκαίνια νέου εργοστασίου παραγωγής λιπασμάτων στη Σουντσόν χθες Παρασκευή.

Στο σημερινό φύλλο της Rodong Sinmun, το θέμα της επανεμφάνισης του Κιμ καλύπτει την πρώτη και τη δεύτερη σελίδα. Δημοσιεύονται παράλληλα τουλάχιστον 10 έγχρωμες φωτογραφίες του Κιμ, στις οποίες εμφανίζεται να κόβει την κορδέλα στα εγκαίνια του εργοστασίου, να περιηγείται στη μονάδα και να συζητά με εργαζομένους.

Στο κέντρο του πρωτοσέλιδου υπάρχει μια μεγάλη φωτογραφία του Κιμ, που χαμογελά και φαίνεται υγιής, καθώς και οκτώ φωτογραφίες από την επίσκεψή του στο εργοστάσιο. Στη δεύτερη σελίδα δημοσιεύεται ρεπορτάζ με αρκετές ακόμη φωτογραφίες. Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης η αδελφή του Κιμ, η Κιμ Γιο Τζονγκ, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νότια Κορέα στρατός σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Η Σεούλ στο ΣΑ του ΟΗΕ για παραβίαση ανακωχής από βορειοκορεατικές νάρκες

Η Νότια Κορέα θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι νάρκες της Βόρειας Κορέας τραυμάτισαν στρατιώτες της, παραβιάζοντας την ανακωχή. Ζητά συγγνώμη και διάλογο για αποκλιμάκωση, ενώ δεν εντόπισε νέα όπλα στα σύνορα.
Νότια Κορέα στρατός σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Η Σεούλ καλεί τη Βόρεια Κορέα σε συνομιλίες για αποφυγή στρατιωτικών εντάσεων

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να συζητήσουν για μείωση της έντασης στα σύνορα, ενώ η Πιονγκγιάνγκ έκοψε τη στρατιωτική γραμμή επικοινωνίας και διέκοψε τον διάλογο, χαρακτηρίζοντας τη Νότια Κορέα «εχθρό».
Σημαία Βόρειας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βόρεια Κορέα δοκιμάζει τορπίλη με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε νέα τορπίλη, βελτιώνοντας την τεχνολογία της μετά από 180 δοκιμές σε πέντε χρόνια. Το νέο οπλικό σύστημα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για εντοπισμό στόχου και μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια, σύμφωνα με το KCNA.
Σύστημα εκτόξευσης πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πυραύλους κρουζ από υποβρύχιο

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε στρατηγικούς πυραύλους κρουζ από υποβρύχιο, με τις εκτοξεύσεις να κατευθύνονται προς την Ανατολική Θάλασσα, χωρίς να επηρεαστεί η ασφάλεια των γειτονικών χωρών, σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA.
Σύστημα εκτόξευσης πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους προς την Ανατολική Θάλασσα, όπως ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, λίγες ημέρες μετά τη δοκιμή υπερηχητικού όπλου από τη Σεούλ.