ΓΔ: 2487.6 -2.14% Τζίρος: 360.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ρομπότ τεχνητή νοημοσύνη

Ρομπότ υποδέχονται ασθενείς με κορονοϊό σε ξενοδοχεία της Ιαπωνίας

Η Ιαπωνία χρησιμοποιεί ξενοδοχεία για τη φιλοξενία ασθενών με κορονοϊό που εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα με τις μονάδες στο Τόκιο να χρησιμοποιούν ρομπότ για να ελάφρυνει το βάρος που πέφτει στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Ιαπωνία χρησιμοποιεί τώρα ξενοδοχεία για τη φιλοξενία ασθενών, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό αλλά εμφανίζουν πολύ ελαφρά συμπτώματα για να χρειαστεί να νοσηλευθούν. Πολλές από αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες που άνοιξαν σήμερα στο Τόκιο χρησιμοποιούν ρομπότ για να ελαφρύνουν το βάρος για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε ένα ξενοδοχείο, τους ασθενείς-φιλοξενούμενους υποδέχεται ο "Pepper", ένα ρομπότ που, λόγω των περιστάσεων, φορά προστατευτική μάσκα. «Σας παρακαλώ, να φοράτε μάσκα στους εσωτερικούς χώρους», συμβουλεύει το ρομπότ. «Εύχομαι να αναρρώσετε το συντομότερο δυνατόν».

Ο "Pepper" δεν είναι το μοναδικό ρομπότ σε υπηρεσία στο ξενοδοχείο αυτό, που βρίσκεται στην περιοχή Ριογκόκου του Τόκιο. Ένα ακόμα ρομπότ χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό διαφόρων χώρων του ξενοδοχείου, μεταξύ αυτών και των πιο επικίνδυνων «κόκκινων ζωνών», στις οποίες το προσωπικό έχει περιορισμένη πρόσβαση.

Σε μια προσπάθεια να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το υγειονομικό της σύστημα, η Ιαπωνία έχει δεσμεύσει πάνω από 10.000 δωμάτια ξενοδοχείων σε όλη τη χώρα για τη φιλοξενία ασθενών με ελαφρά συμπτώματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το ξενοδοχείο στην περιοχή Ριογκόκου, όπου οι ασθενείς θα αρχίσουν να έρχονται αργότερα σήμερα, μπορεί να φιλοξενήσει έως 300 ανθρώπους. Δύο νοσηλευτές θα βρίσκονται διαθέσιμοι στο ξενοδοχείο σε 24ωρη βάση, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει και γιατρός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανθρώπινο και ρομποτικό χέρι
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα ανθρωποειδή ρομπότ αλλάζουν την εργασία και την καθημερινότητά μας

Η ρομποτική τεχνολογία περνά από το εργαστήριο στην καθημερινότητα, με ρομπότ να αξιοποιούνται σε αποθήκες, ξενοδοχεία, σχολεία και διασώσεις. Η AVRION Robotics στοχεύει να φέρει τα ρομπότ δίπλα στον άνθρωπο και τις επιχειρήσεις.
Ρομπότ τεχνητή νοημοσύνη
ΔΙΕΘΝΗ

Φουκουσίμα: Ρομπότ-φίδι θα καθαρίσει ραδιενεργά συντρίμμια

Ένας ρομποτικός βραχίονας 22 μέτρων θα συλλέξει ραδιενεργά συντρίμμια στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα, όπου παραμένουν 880 τόνοι επικίνδυνων ουσιών μετά το πυρηνικό ατύχημα του 2011, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης.
Σημαία της Ιαπωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: 800 κάμερες στα βουνά για την αύξηση επιθέσεων από αρκούδες

Η Ιαπωνία τοποθετεί πάνω από 800 κάμερες στα βόρεια βουνά της για να μετρήσει τις αρκούδες, μετά από αυξημένες επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε άτομα φέτος στην Τοχόκου, ενώ οι αρκούδες εμφανίζονται συχνά σε κατοικημένες περιοχές.
Σημαία της Ιαπωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Πέντε τραυματίες από ψεκασμό σπρέι κατά αρκούδων σε ταχυδρομείο

Πέντε άτομα στην Ιαπωνία νοσηλεύτηκαν όταν ξένος άνδρας ψέκασε κατά λάθος σπρέι απώθησης αρκούδων σε ταχυδρομείο της Ναγκόγια. Δεν υπάρχουν σοβαρά τραύματα, ενώ ο υπαίτιος ζήτησε συγγνώμη σύμφωνα με τις αρχές.
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η HotelBrain αναλαμβάνει για 10 χρόνια μίσθωση του Lambi Resort στην Κω

Η HotelBrain ανακοίνωσε τη 10ετή μίσθωση του Lambi Resort στην Κω, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της με 8 ξενοδοχεία στο νησί. Το νέο 4 αστέρων resort προσφέρει 160 δωμάτια, σύγχρονες παροχές και ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.
Αρκούδα σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση θανατηφόρων επιθέσεων αρκούδων στην Ιαπωνία σύμφωνα με αξιωματούχους

Στην Ιαπωνία, ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός με ενδείξεις επίθεσης αρκούδας, ενώ οι αρχές σε περιοχή της Αομόρι προειδοποιούν για αύξηση των περιστατικών και καλούν τους κατοίκους να αποφεύγουν τα βουνά.