ΓΔ: 2653.53 0.81% Τζίρος: 266.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα αποφασίσει ποιες διεθνείς δυνάμεις δέχεται

Δήλωσε πως το Ισραήλ, καθορίζει μόνο του την πολιτική ασφαλείας, κάτι που έχουν αποδεχτεί και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων τους.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ισραήλ, ως κυρίαρχο κράτος, καθορίζει αυτόνομα την πολιτική ασφαλείας του και επιλέγει με ποιες ξένες δυνάμεις θα συνεργαστεί.

Κατά την έναρξη συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Νετανιάχου επισήμανε ότι «εμείς ελέγχουμε την ασφάλειά μας και έχουμε καταστήσει σαφές σε διεθνείς δυνάμεις πως το Ισραήλ θα αποφασίσει ποιες δυνάμεις είναι αποδεκτές για εμάς -- και αυτός είναι ο τρόπος που ενεργούμε και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε ακόμη πως η στάση αυτή είναι αποδεκτή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως διατυπώθηκε από ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Απαγόρευση εισόδου σε δύο Σουηδούς ευρωβουλευτές από το Ισραήλ

Οι ισραηλινές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο σε δύο Σουηδούς ευρωβουλευτές της αριστεράς, που σκόπευαν να επισκεφθούν την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λόγω των εχθρικών τους θέσεων και κατηγοριών κατά του Ισραήλ.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σύρου ΥΠΕΞ με αρχηγό Μοσάντ, αναφέρουν πηγές

Στην Ιορδανία συναντήθηκαν ο σύρος ΥΠΕΞ και ο αρχηγός της Μοσάντ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, λίγες μέρες μετά από ισραηλινή επίθεση στη Συρία. Συζήτησαν για κοινή αίθουσα επιχειρήσεων με αμερικανική επίβλεψη.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Πιθανότατη μια επανέναρξη των συνομιλιών με το Ισραήλ

Η Συρία αναμένει επανέναρξη διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ για συμφωνία ασφαλείας και αποχώρηση ισραηλινών στρατευμάτων, ενώ καλεί το Ισραήλ να αξιοποιήσει τη διπλωματική δυνατότητα και ζητά τερματισμό των επιθέσεων.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα διαψεύδει τουρκική παρουσία σε συριακή βάση που χτύπησε το Ισραήλ

Η Τουρκία διαψεύδει την παρουσία τουρκικών δυνάμεων στη συριακή βάση που δέχθηκε ισραηλινή επίθεση, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία εκεί. Διαβεβαιώνει πως στηρίζει την κυριαρχία της Συρίας.
Μαχητικά της Ισραηλινής Αεροπορίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Αποφασιστικότητα Τελ Αβίβ για απειλές στα σύνορα με Συρία

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ του Ισραήλ τόνισε ότι δεν θα επιτραπεί σε εχθρικές δυνάμεις να εδραιωθούν στα σύνορα με τη Συρία, μετά από νέες ισραηλινές επιθέσεις. Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί απειλές στην ασφάλειά του.