ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Το κτίριο της Κνεσέτ
Η Κνεσέτ, το κοινοβούλιο του Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ με ισραηλινές σημαίες μπροστά.

Νετανιάχου: «Προβοκάτσια» ο νόμος για Δυτική Όχθη από την αντιπολίτευση

Το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε ως «σκόπιμη προβοκάτσια» της αντιπολίτευσης την ψήφιση προτάσεων για προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην Κνεσέτ, κατά την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου Βανς στο Ισραήλ.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε την έγκριση δύο προτάσεων νόμου για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης από την Κνεσέτ. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζ. Ντ. Βανς στο Ισραήλ, με την κυβέρνηση να χαρακτηρίζει την ενέργεια ως «σκόπιμη προβοκάτσια» της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ψηφοφορία είχε στόχο να προκαλέσει πολιτική ένταση εν μέσω της παρουσίας του Αμερικανού αξιωματούχου στη χώρα. Η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι η πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης επιδιώκει να σπείρει διχόνοια σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Ο αντιπρόεδρος Βανς χαρακτήρισε νωρίτερα σήμερα την έγκριση του νομοσχεδίου ως «ύβρη» και «ηλίθιο πολιτικό ελιγμό», εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον για τις εξελίξεις.

Απόψε, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος έφτασε το απόγευμα στο Ισραήλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζήτησε με επιστολή χάρη για τον Νετανιάχου από τον πρόεδρο Ισραήλ

Ο Τραμπ ζήτησε με επιστολή από τον Ισραηλινό πρόεδρο Χέρτσογκ να εξετάσει το ενδεχόμενο χάριτος στον Νετανιάχου, που δικάζεται για διαφθορά. Ανακοινώθηκε πως απαιτείται επίσημη αίτηση για προεδρική χάρη.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ καταδικάζει τις αμερικανικές πιέσεις στη Βηρυτό

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι πιέζουν τη Βηρυτό για παραχωρήσεις προς το Ισραήλ και τόνισε πως η οργάνωση δεν θα αφοπλιστεί, παρά τις αμερικανικές πιέσεις προς την κυβέρνηση του Λιβάνου.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ιράν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας Ισραηλινής πρέσβη στο Μεξικό

Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για σχέδιο δολοφονίας της πρέσβειρας του Ισραήλ στο Μεξικό, το οποίο αποτράπηκε. Υποστηρίζουν ότι οι Φρουροί της Επανάστασης σχεδίαζαν την επίθεση από τα τέλη του 2023 ως το πρώτο εξάμηνο του 2024.
Ζοχράν Μαμντάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός υπουργός: Ο νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης «υποστηρικτής Χαμάς»

Ο Ισραηλινός υπουργός Διασποράς επέκρινε τον νέο μουσουλμάνο δήμαρχο Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι, αποκαλώντας τον «υποστηρικτή της Χαμάς» και κάλεσε τους Εβραίους της πόλης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν κινδυνεύει η εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς δεν απειλείται, παρά τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα που προκάλεσαν τουλάχιστον 26 θανάτους. Ο ίδιος απέδωσε ευθύνη στη Χαμάς και προειδοποίησε με αφανισμό αν δεν συμμορφωθεί.
Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Δεν αποδεχόμαστε τουρκικές δυνάμεις στη Γάζα, ξεκαθαρίζει ο ΥΠΕΞ

Το Ισραήλ αρνείται τη συμμετοχή τουρκικών δυνάμεων στη Γάζα, όπως προβλέπει το αμερικανικό σχέδιο για ειρήνη. Η παρουσία διεθνούς δύναμης στη Γάζα παραμένει αμφίβολη, λόγω αβεβαιότητας για τη συμμετοχή άλλων κρατών.