ΓΔ: 2613.59 0.25% Τζίρος: 99.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:06:36
Πλημμυρισμένο ποτάμι

Βουλγαρία: Πλημμύρες και σφοδρές βροχές στοίχισαν τρεις ζωές

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο διασώστες, έχασαν τη ζωή τους λόγω πλημμυρών από έντονες βροχοπτώσεις στην Ελενίτε της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ντάνιελ Μίτοφ.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Ελενίτε, θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών Ντάνιελ Μίτοφ.

Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται δύο διασώστες, ένας από τη συνοριοφυλακή και ένας οδηγός τρακτέρ, όπως δήλωσε ο Μίτοφ σε δημόσιο ραδιόφωνο. Το τρίτο θύμα πνίγηκε σε ξενοδοχείο, εξαιτίας της ξαφνικής ανόδου των υδάτων, σύμφωνα με τις αρχές.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν χείμαρρους λάσπης να παρασύρουν αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια και οδικό δίκτυο. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Τόνι Τοντόροφ ανέφερε ότι «βλέπουμε πολλά αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί μέχρι τη θάλασσα» και πως στην περιοχή στάλθηκε μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν επιβάτες στα οχήματα.

Πολλές κοινότητες στη νοτιοανατολική και τη βορειοδυτική Βουλγαρία έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Περιβαλλοντολόγοι εδώ και χρόνια προειδοποιούν για τους κινδύνους από την εντατική οικοδόμηση στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, επισημαίνοντας ότι αυξάνει τις ζημιές σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 18 νεκροί μετανάστες προσπαθώντας να μπουν στη Θέουτα

Στους 18 ανήλθαν οι νεκροί μετανάστες που επιχείρησαν να μπουν στη Θέουτα, σύμφωνα με το ΥΠΕΣ Ισπανίας. Χιλιάδες πέρασαν τα σύνορα, ενώ ο στρατός κλήθηκε να ενισχύσει την αστυνομία μετά τα μαζικά περιστατικά.
Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Εκκένωση κρουαζιερόπλοιου στον Δούναβη λόγω ρηχών νερών στη Βουλγαρία

Η βουλγαρική συνοριοφυλακή εκκενώνει κρουαζιερόπλοιο που προσάραξε στον Δούναβη, λόγω χαμηλής στάθμης. Το Viking Ullur, με 186 επιβάτες και 52 μέλη πληρώματος, βρέθηκε κοντά στο Βιντίν. Η εκκένωση γίνεται για λόγους ασφαλείας.
Το Λάργκο Σόφιας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σόφια αποφασισμένη κατά του λαθρεμπορίου φαρμάκων, λέει το ΥΠΕΣ

Η Βουλγαρία δείχνει αποφασιστικότητα κατά του λαθρεμπορίου φαρμάκων. Εντόπισε παράνομο εργαστήριο παραγωγής φαρμάκων, ενώ στην επιχείρηση Pangea XVIII έγιναν 270 συλλήψεις και κατασχέθηκαν εκατομμύρια παράνομα φάρμακα.
Αστυνομικό όχημα Ιράκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Δύο ανώτατοι αστυνομικοί νεκροί σε αεροπορική επιδρομή στη Μοσούλη

Δύο ανώτεροι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από αεροπορικό πλήγμα στη Μοσούλη, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ, που καταγγέλλει «σιωνιστική-αμερικανική επίθεση» εναντίον θέσης αστυνομίας και Χασντ ας Σάαμπι.
Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Συντριβή ελικοπτέρου με 6 νεκρούς και 1 αγνοούμενο

Έξι νεκροί και ένας αγνοούμενος είναι ο απολογισμός από την πτώση ελικοπτέρου στα χωρικά ύδατα του Κατάρ. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του έβδομου επιβαίνοντα συνεχίζονται, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.