ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα

Εκκένωση κρουαζιερόπλοιου στον Δούναβη λόγω ρηχών νερών στη Βουλγαρία

Η βουλγαρική συνοριοφυλακή εκκενώνει κρουαζιερόπλοιο που προσάραξε στον Δούναβη, λόγω χαμηλής στάθμης. Το Viking Ullur, με 186 επιβάτες και 52 μέλη πληρώματος, βρέθηκε κοντά στο Βιντίν. Η εκκένωση γίνεται για λόγους ασφαλείας.

Η βουλγαρική συνοριοφυλακή προχώρησε σήμερα το απόγευμα στην εκκένωση ενός κρουαζιερόπλοιου που εξόκειλε στον Δούναβη, εξαιτίας της χαμηλής στάθμης του νερού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Το κρουαζιερόπλοιο Viking Ullur, με ελβετική σημαία, εξόκειλε περίπου στις 2.20 τα ξημερώματα, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το Βιντίν, στη βορειοδυτική Βουλγαρία. Στο πλοίο επέβαιναν 186 επιβάτες και 52 μέλη πληρώματος.

Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπό συνθήκες περιορισμένης ορατότητας και «λόγω της χαμηλής στάθμης του Δούναβη», όπως ανέφερε το υπουργείο. Για λόγους ασφαλείας, η εκκένωση πραγματοποιείται με τη χρήση πλωτού μέσου της συνοριοφυλακής, με στόχο να ολοκληρωθεί πριν το βράδυ.

Το Viking Ullur εκτελεί δρομολόγια κρουαζιέρας μεταξύ Βουδαπέστης και Ρουμανίας. Όλοι οι επιβάτες είναι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πλοίο επρόκειτο να δέσει στο λιμάνι του Βιντίν για ανεφοδιασμό καυσίμων, ενώ ήδη αντιμετώπιζε έλλειψη πόσιμου νερού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η εταιρεία του Viking Ullur ναύλωσε άλλο σκάφος για την παραλαβή των επιβατών, ωστόσο δεν κατάφερε να προσεγγίσει το κρουαζιερόπλοιο.

Φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η βουλγαρική αστυνομία παρουσιάζουν επιβάτες με σωσίβια να επιβιβάζονται σε πλωτό της συνοριοφυλακής με τη βοήθεια διασωστών.

Την ίδια ώρα, η Ευρώπη αντιμετωπίζει διαδοχικά κύματα καύσωνα, με αποτέλεσμα η στάθμη του Δούναβη, ποταμού που διασχίζει δέκα ευρωπαϊκές χώρες, να έχει πέσει σε επίπεδα που δυσχεραίνουν σημαντικά τη ναυσιπλοΐα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λάργκο Σόφιας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σόφια αποφασισμένη κατά του λαθρεμπορίου φαρμάκων, λέει το ΥΠΕΣ

Η Βουλγαρία δείχνει αποφασιστικότητα κατά του λαθρεμπορίου φαρμάκων. Εντόπισε παράνομο εργαστήριο παραγωγής φαρμάκων, ενώ στην επιχείρηση Pangea XVIII έγιναν 270 συλλήψεις και κατασχέθηκαν εκατομμύρια παράνομα φάρμακα.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Πέντε εκτελέσεις για υπόθεση «τρομοκρατίας»

Η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε πέντε πολίτες για τρομοκρατικές ενέργειες, αυξάνοντας τις εκτελέσεις φέτος σε 188. Οι πέντε κατηγορήθηκαν για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και επιθέσεις κατά των αρχών, κυρίως σε περιοχή με σιιτική πλειονότητα.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία ζητά συστήματα άμυνας κατά drones από το ΝΑΤΟ

Η Βουλγαρία ζήτησε από το ΝΑΤΟ ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών και αντι-drone συστημάτων μετά από επιθέσεις drones σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, ενισχύοντας την άμυνά της έναντι της αυξανόμενης απειλής.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Καταδίκη ΝΑΤΟ και ΕΕ για επιθέσεις σε πλοία, στήριξη στη Βουλγαρία

Καταδικάζουν τις επιθέσεις με drones κατά εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα οι ηγέτες ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εκφράζοντας αλληλεγγύη στη Βουλγαρία. Οι επιθέσεις θεωρούνται απειλή για πλήρωμα και ασφάλεια στην περιοχή.
Ρούμεν Ράντεφ πρόεδρος Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μαύρη Θάλασσα: Δύο πλοία στη Βουλγαρία χτυπήθηκαν από drones, το ένα βυθίστηκε

Επιθέσεις με drones σε 2 πλοία κοντά στις βουλγαρικές ακτές. Το ένα βυθίστηκε, ενώ 10 άτομα αγνοούνται. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας χαρακτήρισε το περιστατικό απαράδεκτο και σχεδιάζει να καλέσει την πρεσβευτή της Ρωσίας.
Ρούμεν Ράντεφ πρόεδρος Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μαύρη Θάλασσα: Δύο πλοία στη Βουλγαρία δέχθηκαν επίθεση με drones

Δύο πλοία στα ανοιχτά της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα επλήγησαν από drones, με το ένα να βυθίζεται. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα καλέσει τη Ρωσίδα πρέσβη και ενημέρωσε το ΝΑΤΟ για την "απαράδεκτη" επίθεση.