ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Διαπραγματεύσεις ΗΠΑ Ρωσίας
Διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ρωσίας. Φωτο: Shutterstock

Συνεχίζονται τα θετικά βήματα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία σύμφωνα με τη Μόσχα

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σ. Ριάμπκοφ επισήμανε ότι η θετική τάση στις σχέσεις ανάμεσα σε Μόσχα και Ουάσιγκτον συνεχίζεται. Συζήτησαν Λαβρόφ με Ρούμπιο στη Μαλαισία.

Σύντομη συνομιλία πραγματοποίησαν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Μάρκο Ρούμπιο, στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου ASEAN που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας. Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, δίνοντας έμφαση στην ανεπίσημη φύση της συνάντησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο επικεφαλής της διπλωματίας είχαν μία σύντομη επαφή, σε όρθια στάση, ενώ δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες αναφορικά με το περιεχόμενο της συζήτησής τους.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη, οι κ.κ. Λαβρόφ και Ρούμπιο είχαν συναντηθεί εκ νέου στην Κουάλα Λουμπούρ, σε συνομιλία που διήρκησε περίπου 50 λεπτά.

Σε σχετικές του δηλώσεις, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ επισήμανε – σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA – ότι η θετική τάση στις σχέσεις ανάμεσα σε Μόσχα και Ουάσιγκτον συνεχίζεται, ανεξάρτητα από τους διπλωματικούς χειρισμούς και τις εναλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Όχι, δεν συμφωνώ ότι η θετική τάση στη σχέση ανάμεσα στη Μόσχα και στην Ουάσιγκτον σβήνει», επεξηγώντας πως πιστεύει ότι η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση ακολουθεί «ζιγκ ζαγκ» σε αυτό και σε πολλά άλλα ζητήματα. Επισήμανε επίσης ότι δεν υπάρχει μία ξεκάθαρα ορισμένη στρατηγική από πλευράς ΗΠΑ, ωστόσο τόνισε ότι η Μόσχα δεν δραματοποιεί την παρούσα κατάσταση των διμερών επαφών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Ζελένσκι τα πηγαίνει «μάλλον καλά» στον πόλεμο με τη Ρωσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο Ζελένσκι «τα πάει μάλλον καλά» στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, προσθέτοντας πως «αντέχει». Την περασμένη εβδομάδα, φάνηκε αλλαγή στάσης υπέρ του Κιέβου από τον πρόεδρο στη G7 στη Γαλλία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Ευρωπαίοι ίσως επηρέασαν αρνητικά τον Τραμπ στη σύνοδο G7

Σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ίσως επηρέασαν τον Τραμπ με αρνητικές ιδέες στη G7, αλλά ο ίδιος μένει σταθερός στις απόψεις του. Η Μόσχα αναμένει ακόμη επίσκεψη των Γουίτκοφ και Κούσνερ, χωρίς ορισμένη ημερομηνία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Είχα εποικοδομητικές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε καλές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία, αποφεύγοντας να πει αν θεωρεί τον Πούτιν υπεύθυνο για τη σύγκρουση, ενώ σημείωσε ότι προσπαθεί να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Επανέρχονται οι κυρώσεις των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζει την επαναφορά κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο, λόγω πτώσης τιμών, σημειώνοντας ότι το πετρέλαιο πλέον ρέει άφθονο. Το ανέφερε σε συνάντηση με ηγέτες στα πλαίσια της G7 στο Εβιάν.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη σύνοδο της G7 πως η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει με την Ουκρανία και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Ανέφερε επίσης τις μεγάλες απώλειες και των δύο πλευρών από την έναρξη της σύγκρουσης.