ΓΔ: 2297.81 0.78% Τζίρος: 100.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:29:43
Σημαία Ρωσίας ουρανός
Η σημαία της Ρωσίας κυματίζει δυναμικά υπό το φως του ουρανού.

Ρωσία: «Αυτοκτόνησε» ο πρώην υπουργός Μεταφορών Ρομάν Σταροβόιτ

Ο Ρομάν Σταροβόιτ, που αποπέμφθηκε νωρίτερα από τον Πούτιν, φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του με πυροβολισμό, σύμφωνα με ρωσικό μέσο που επικαλείται πηγή.

Ο Ρομάν Σταροβόιτ, πρώην υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας, φέρεται να αυτοκτόνησε λίγες ώρες μετά την αιφνιδιαστική αποπομπή του από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού μέσου Izvestiya, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή. 

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Σταροβόιτ φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις από το Κρεμλίνο ή τις ρωσικές αρχές για το περιστατικό.

Η αποπομπή του Σταροβόιτ έγινε σε μια περίοδο σημαντικών προκλήσεων για τον τομέα των μεταφορών στη Ρωσία, με την αεροπορία να αντιμετωπίζει ελλείψεις ανταλλακτικών λόγω των διεθνών κυρώσεων και τους Ρωσικούς Σιδηρόδρομους να παλεύουν με αυξημένα κόστη. Ο Σταροβόιτ είχε διοριστεί υπουργός Μεταφορών τον Μάιο του 2024, μετά από θητεία ως κυβερνήτης της περιοχής Κουρσκ. 

Η αντικατάστασή του από τον Αντρέι Νικίτιν, πρώην κυβερνήτη της περιφέρειας Νόβγκοροντ, ανακοινώθηκε χωρίς επίσημη αιτιολόγηση.

Η φερόμενη αυτοκτονία του Σταροβόιτ προστίθεται σε μια σειρά θανάτων Ρώσων αξιωματούχων και επιχειρηματιών υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τα τελευταία χρόνια, γεγονός που έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία και εικασίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες λαμβάνουν χώρα αυτές οι απώλειες

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Κίνητρα σε αεροπορικές για διατήρηση των πτήσεων ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει οικονομικά κίνητρα για τις αεροπορικές, ώστε να μην μειώσουν καλοκαιρινές πτήσεις λόγω της ακριβής κηροζίνης, προσφέροντας διευκολύνσεις σε φόρους, εισφορές και χαμηλότοκα δάνεια.
Βουλή Πορτογαλίας συνεδρίαση
ΔΙΕΘΝΗ

Φόρος στα υπερκέρδη ενεργειακών εταιρειών ετοιμάζει η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία σχεδιάζει να φορολογήσει τα απροσδόκητα κέρδη εταιρειών ενέργειας λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ακολουθώντας το παράδειγμα του 2022. Εξετάζεται το ενδεχόμενο πανευρωπαϊκού συντονισμού για το μέτρο αυτό.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ δεν θα ξεφορτώσει πλοίο με σιτηρά που φέρεται να έκλεψε η Ρωσία

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πλοίο με σιτηρά, που η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι έκλεψε η Ρωσία, δεν θα ξεφορτώσει στο Ισραήλ, μετά από αίτημα του Κιέβου για κατάσχεση του φορτίου. Η εισαγωγική εταιρεία αρνήθηκε το φορτίο.
Ρούμεν Ράντεφ πρόεδρος Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυτοδυναμία Ράντεφ στις βουλγαρικές εκλογές, φιλικός προς Ρωσία

Ο συνασπισμός «Προοδευτική Βουλγαρία» του Ρούμεν Ράντεφ κερδίζει αυτοδυναμία στις βουλγαρικές εκλογές με 45% και πάνω από 130 έδρες. Δεύτερο και τρίτο κόμμα, με 12,5%, το GERB και ο κεντρώος συνασπισμός, τέταρτο το Κίνημα Δικαιωμάτων.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποίηση Κρεμλίνου για διάθεση διαλόγου του Μαγιάρ με τη Ρωσία

Το Κρεμλίνο εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόθεση του Πέτερ Μαγιάρ να έχει πρακτικό διάλογο με τη Ρωσία και δήλωσε έτοιμο να συζητήσει με τη νέα κυβέρνηση της Ουγγαρίας, μετά τη νίκη του Μαγιάρ στις εκλογές.